Mercedes-Benz a NVIDIA budú spolupracovať na autách budúcnosti.

Mercedes-Benz a NVIDIA plánujú spojiť svoje sily pri vývoji revolučného počítačového systému integrovaného vo vozidle ako aj pri vývoji výpočtovej infraštruktúry pre umelú inteligenciu.
Vydané  Text: 
Nasadenie technológie je naplánované na rok 2024. Automobilka ju plánuje využiť vo všetkých automobiloch Mercedes-Benz, vďaka čomu budú vybavené automatizovanými jazdnými funkciami, ktoré možno priebežne aktualizovať. NVIDIA a Mercedes-Benz chcú spolu vyvinúť aplikácie s umelou inteligenciou a automatizované funkcie, ktoré by zahŕňali SAE úrovne 2 a 3, ako aj funkcie automatizovaného parkovania (až po úroveň 4). Nové systémy sa budú zameriavať na bezpečnosť. S rozvojom technológie a ak bude k dispozícii vhodný právny rámec, by každé vozidlo mohlo získavať nové funkcie automatizovaného jazdenia prostredníctvom bezdrôtových aktualizácií. K dispozícii budú aj bezpečnostné a komfortné funkcie.
**Aktualizácie na diaľku** Nová softvérovo definovaná architektúra má umožniť automatizované jazdné funkcie. Na pravidlných autách tak dokážu autá jazdiť automatizovane. Okrem toho ponúkne množstvo ďalších aplikácií v oblasti bezpečnosti a komfortu. Nezanedbateľnou výhodou nového szstému bude aj to, že si zákazníci budú môcť kupovať a pridávať softvérové aplikácie a predplatené služby prostredníctvom bezdrôtových aktualizácii počas celého životného cyklu vozidla.
Ola Källenius, predseda predstavenstva Daimler AG a Mercedes-Benz AG o projekte povedal: „Nová platforma bude efektívnym, centralizovaným a softvérovo definovaným systémom našich budúcich automobilov Mercedes-Benz. Výpočtová architektúra umelej inteligencie spoločnosti NVIDIA nám má pomôcť urýchliť cestu k autonómnemu jazdeniu. Týmto spôsobom chceme neustále udržiavať bezpečnostné systémy na najnovšej úrovni a tým pádom aj zvyšovať hodnotu vozidla.“








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!