Máme dobré správy pre vodičov kamiónov. Do platnosti vstúpili upravené opatrenia.

Aktuálne informácie vstúpili do platnosti dnes. Prinášame ich kompletné znenie tak, ako ich zverejnil Úrad verejného Zdravotníctva SR.
Vydané  Text: 
Od dnešného dňa vstupuje do platnosti viacero zmien. Týkajú sa však nielen „pendlerov“ ale aj vodičov diaľkovej nákladnej dopravy. Prinášame znenie zmien, ktoré sa týkajú vodičov: Povinnosť izolácie (štátnej, domácej) **sa nebude po novom vzťahovať aj na vodičov nákladnej dopravy**, ktorí prekračujú hranicu Slovenskej republiky aj inými spôsobmi dopravy za účelom presunu do miesta, kde budú vykonávať svoju činnosť alebo pri návrate domov. Na hranici sa preukážu potvrdením od zamestnávateľa v štátnom jazyku Slovenskej republiky alebo osvedčením pre pracovníkov v medzinárodnej doprave, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3 oznámenia Európskej komisie o uplatňovaní zelených jazdných pruhov (Green Lanes) /bod 4/. Pre tieto osoby sa pre ich potrebný pobyt na území Slovenskej republiky mimo plnenia pracovných povinností **nariaďuje domáca izolácia**, pokiaľ je to možné mimo osôb, ktoré s nimi žijú v spoločnej domácnosti. Zdá sa teda, že zvíťazil zdravý rozum a zodpovednosť za chod a zásobovanie krajiny. Ak by totiž postupne všetci vodiči nákladnej dopravy skončili v karanténe, kto by vozil tovar do obchodov? Na túto tému sme sa pred časom rozprávali s jedným z vodičov. A verte, že skúsenosti z Talianska a Španielska sú pre profesionálnych vodičov dostatočne negatívnou skúsenosťou na to, aby sa snažili chrániť svoje zdravia v maximálnej možnej miere. **VIDEOTESTY AMŠ**








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!