Hyundai 45 EV smeruje do výroby!

Ak ste slintali pri pohľade na tento ostrými hranami prešpikovaný mestský crossover, vyjadrenie viceprezidenta globálneho dizajnového centra automobilky Hyundai, SangYup Lee-ho, vás potešilo. Kedy sa tak stane?
Vydané  Text: 
Dizajnérske kreácie väčšinou zostávajú iba vábničkami pre oči. Iste, koncepcia dverí a tvar sedadiel sa nepochybne zmení. Očakávať možno aj to, že pred spolujazdcom pribudne odkladacia schránka.
Parádne hranatá, jemne dvihnutá karoséria liftback, však veľa zmien na ceste na výrobné linky nevyžaduje. Zachované dokonca môžu zostať aj výklopné kamery namiesto spätných zrkadiel. Hrany sú dnes skrátka „in“, o čom presvedčil aj obrovský úspech modelu Tesla Cybertruck, ktorý ich teda má fakt neúrekom. **Bude aj Prophercy!**
Oveľa prekvapujúcejšia informácia o budúcnosti značky sa týka modelu Prophecy. Do výroby sa totiž vraj chystá aj on! Tu už, na rozdiel od modelu 45 EV, možno očakávať podstatne viac zmien. Je napríklad málo pravdepodobné, že by sa legislatíva zmenila tak zásadne, aby autá mohli mať namiesto volantu dvojicu joystickov. Ale ktovie, čo nám budúcnosť prinesie.
**Nová doba** Obidve elektrické novinky sú už podľa očakávania postavené na novej platforme špeciálne vyvinutej pre elektromobily, ktorá dá dizajnérom podstatne viac slobody. Všimli ste si však, ako veľmi sú tieto autá odlišné? Aj na toto dal SangYup Lee odpoveď. Jednotný dizajnérsky štýl naprieč celou modelovou ponukou je podľa jeho názoru minulosť. Dodajme, že si to myslíme tiež. Čo totiž na malom mestskom aute vyzerá milo, na väčšom je už značne presladené a pôsobí neprirodzene až umelo. A samozrejme, s veľkosťou a charakterom auta priamo súvisia preferencie, vkus a očakávania cieľovej skupiny zákazníkov. A na záver dátumy. Treba ich brať s rezervou, hoci nádej umiera posledná. V prípade crossoveru Hyundai 45 EV sa šepká, že by ho automobilka v sériovej podobe mohla ukázať už tento rok. Ak ste sa zahľadeli do Hyundai Prophecy, budete čakať dlhšie. Nie však príliš dlho. Ohlásené predstavenie je naplánované na rok 2021.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!