HORÚCA AKTUALITA: Jedno z najdôležitejších motoristických podujatí sa ruší! Čo bude s autosalónmi v Paríži a Bratislave?

Parížsky autosalón, ktorý sa mal konať tento rok v septembri, jeho organizátori zrušili. Zachovajú sa však sprievodné podujatia Movin’On a Smart City, ktoré sa však najskôr uskutočnia mimo priestorov výstaviska Porte de Versailles. **Autosalón sa zrušil minimálne v tej podobe, v akej sme ho poznali doteraz.** A to aj napriek tomu, že v roku 2018 (minulý rok sa… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Parížsky autosalón, ktorý sa mal konať tento rok v septembri, jeho organizátori zrušili. Zachovajú sa však sprievodné podujatia Movin’On a Smart City, ktoré sa však najskôr uskutočnia mimo priestorov výstaviska Porte de Versailles. **Autosalón sa zrušil minimálne v tej podobe, v akej sme ho poznali doteraz.** A to aj napriek tomu, že v roku 2018 (minulý rok sa jesenný autosalón konal v nemeckom Frankfurte) ho podľa oficiálnych údajov navštívilo približne 1 milión návštevníkov. Zrušenie autosalónu nie je z hygienických či zdravotných dôvodov, pretože možno očakávať, že do 29. septembra, keď sa mali otvoriť brány autosalónu, už aktuálna hrozba koronavírusu pominie. **Vysvetlenie sa skrýva skôr za ekonomickými opatreniami a za tým, že by mnoho vystavovateľov mohlo odrieknuť svoju účasť.** Do budúcnosti je otázne či sa vôbec ešte budú organizovať autosalóny vo forme, ako ich poznáme dnes. Nevedno totiž či budú automobilky ešte ochotné investovať milióny eur do veľkých expozícií.

Nielen Paríž

Termíny presúvajú aj ďalšie motoristické vystavy, vrátane tej bratislavskej. Miestny organizátor výstavu presunul na bezpečnejší termín. **Ak sa situácia upokojí, výstava sa uskutoční na jeseň, konkrétne od 15. do 20 septembra.** Je to však veľmi zaujímavý termín. Tradičný jesenný Autosalón Autoshow Nitra je totiž naplánovaný na termín 8. až 11. október 2020, čiže ani nie o mesiac. Zvládne automobilový sektor, ktorý čelí zásadným výpadkom, organizáciu dvoch finančnej náročných podujatí?








Pokračujte na ďalší príspevok »