Motor-Car Bratislava prechádza zmenami

Za 30 rokov existencie firma predala viac ako 122 tisíc osobných, úžitkových a nákladných vozidiel. Dnes začína novú éru. Prím budú hrať služby.
Vydané  Text: 
Spoločnosť Motor-Car Bratislava založil v roku roku 1990 Andrej Glatz s rakúskou firmou Wiesenthal. Začínali skromne, v dvoch unimobunkách, na Poliankach v Bratislave. Postupom času sa Motor-Car Bratislava vypracoval na pozíciu najväčšej firmy v oblasti predaja a servisu automobilov na Slovensku. Za týmto rastom treba hľadať nielen budovanie siete značky Mercedes-Benz. Do portfólia firmy postupne pribudlo ďalších 15 značiek. Motor-Car Bratislava má pobočky na Slovensku, v Čechách a v Maďarsku a zamestnáva takmer 1200 ľudí.
Aktuálne firma prechádza transformáciou. Zmeny nastávajú nie len v štruktúre firmy, ale aj na vedúcich pozíciách a čiastočne aj v obchodnej orientácii firmy. Šesť mimo bratislavských firiem prešlo alebo prechádza do vlastníctva lokálnych partnerov a bratislavský showroom na Panónskej ulici do vlastníctva Júliusa Šaba, dlhoročného výkonného riaditeľa a konateľa spoločnosti. Pre skupinu Motor-Car je to historický míľnik, ktorý dáva priestor sústrediť sa a koncertovať silu skupiny do 15 prevádzok na Slovensku, 4 prevádzok v Českej republike a 2 prevádzok v Maďarsku. V nich naďalej budú zabezpečovať predaj a servis značiek Mercedes-Benz, smart, KIA, Jeep, Alfa Romeo, Fiat, Dodge, Ram, Opel, Volvo, Hyundai, MAN, Setra, Unimog a FUSO. Spoločnosť sa plánuje viac orientovať aj na poskytovanie inovatívnych foriem mobility, ktoré budú do života zavádzať postupne. V tomto roku predstavili projekt komerčnej požičovne, ktorá sa v Bratislave už rozbehla a postupne ju zavedú vo všetkých zastúpeniach.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.