Práce na elektrickom EQA sú vo finále. Mercedes-Benz ho na trh uvedie ešte tento rok.

Doba sa mení a automobilka reaguje. Z emotívneho trojdverového kupé je vo finále moderný crossover. Priniesť by mohol neobyčajne pestrú ponuku verzií.
Vydané  Text: 
Ak vás pri pohľade na fotky z testovania novinky napadlo, že Mercedes-Benz pripravuje elektrickú verziu svojho modelu GLA, ste na omyle. Kompaktný elektrický crossover EQA s ním má spoločný iba tvar karosérie. Všetko ostatné je plne nové. Auto stojí na novej elektrickej platforme, ktorá konštruktérom ponúka široké možnosti využitia. Vozidlá, ktoré na nej budú postavené, môžu mať pohon prednej alebo zadnej nápravy a samozrejme aj pohon 4×4. Elektrický systém by mal pracovať na 800 V architektúre čo zasa naznačuje, že na výber budú akumulátory rôznych veľkostí a teda aj kapacity. A samozrejme, špičková technika umožní využívať najvýkonnejšie nabíjacie systémy čo významne skráti čas, ktorý majiteľ strávi na nabíjačke. Viac o pripravovanej novinke automobilka nezverejnila. Možno však očakávať, že s blížiacim sa termínom oficiálneho predstavenia budú informácie o pripravovanej novinke postupne pribúdať.
**Rodina sa rozrastie** Automobilka však súbežne pracuje na ďalších elektrických modeloch. Podľa neoficiálnych správ by sa rodina plne elektrických modelov mala v priebehu dvoch rokov významne rozrásť. K aktuálne predávanému EQC a pripravovanému EQA, by mali postupne pribudnúť modely EQB, EQE, EQG a EQS. Ak automobilka dodrží doterajší koncept označovania modelov, dočkáme sa teda ešte minimálne dvoch modelov SUV a dvoch luxusných sedanov. Doba elektrická teda v značke Mercedes-Benz zjavne naberá na význame. Dodajme, že v oblasti elektrifikácii modelov je Mercedes-Benz veľmi aktívny aj v oblasti úžitkových automobilov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!