Fotografie nového Seatu Leon unikli na internet tesne pred premiérou! Pozrite si ho medzi prvými:

Nový SEAT Leon už klope na dvere. Najnovší model španielskej značky príde s výraznou evolúciou dizajnu, ktorá zhmotňuje ducha všetkých predchádzajúcich generácií. Filozofia jeho dizajnu perfektne vyjadruje hodnoty značky SEAT. Leon novej generácie sa od predchodcov odlišuje zväčšenými rozmermi vo všetkých smeroch, má odhodlanejšie pôsobiacu prednú časť, mäkšie línie a výraznejšie modelovanú zadnú časť karosérie. Konštrukčný základ,… Prečítať celé
Vydané  Text: 

Nový SEAT Leon vstúpil do štvrtej generácie, prekvapil všetkých a všetkým

Kombi a hatchback, obe na konvenčný pohon, ale aj ako mild-hybrid a plug-in hybrid. Interiér podobajúci sa na prémiové modely koncernu a vizuálna identita prebratá z veľkého SUV Tarraco - to je nový SEAT Leon.

Nový SEAT Leon už klope na dvere. Najnovší model španielskej značky príde s výraznou evolúciou dizajnu, ktorá zhmotňuje ducha všetkých predchádzajúcich generácií. Filozofia jeho dizajnu perfektne vyjadruje hodnoty značky SEAT. Leon novej generácie sa od predchodcov odlišuje zväčšenými rozmermi vo všetkých smeroch, má odhodlanejšie pôsobiacu prednú časť, mäkšie línie a výraznejšie modelovanú zadnú časť karosérie. Konštrukčný základ, z ktorého mohli dizajnéri vychádzať, tvorí zdokonalená modulárna stavebnica komponentov s priečne uloženým motorom MQB Evo koncernu Volkswagen. Tá poskytuje tímu dizajnérov potrebnú flexibilitu a adaptabilitu. Okrem zväčšených rozmerov majú obidve verzií karosérie – päťdverový hatchback i kombi Sportstourer zmenené aj proporcie. Povrchy karosérie nového modelu SEAT Leon majú výraznejšie modelované tvary, ktoré vytvárajú väčšie zmeny odtieňov farby laku ako svetlo dopadá na karosériu. Vďaka tomu vozidlo pôsobí viac modelované a vyznačuje sa premenlivou estetikou. Zadnú časť karosérie nového modelu SEAT Leon determinujú plynulo prepojené zadné skupinové svetlá z LED. Tvar zadných svetiel a zadný spojler spolu vytvárajú vizuálny impulz pohybu aj keď vozidlo stojí v pokoji.
Dizajn modelu SEAT Leon novej generácie bol vyladený v harmónii medzi evolúciou a revolúciou tak, aby vozidlo na ceste pôsobilo výraznejšie a pri pohľade zblízka vycibrenejšie. SEAT Leon novej generácie bol navrhnutý a vyvinutý v dizajnovom a technickom centre značky v areáli závodu Martorell, kde sa aj bude vyrábať. Viac technických informácií vám prinesieme už čoskoro, po predstavení novinky v priebehu tohto dňa.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!