Na Slovensku sa rozbieha prvá bezplatná MHD! V tomto meste nebudete musieť platiť za lístok.

Prvým mestom s bezplatnou autobusovou hromadnou dopravou sa na Slovensku stalo Komárno. Mestské zastupiteľstvo schválilo netradičný návrh, vďaka ktorému môžu miestni obyvatelia jazdiť autobusmi zadarmo už od začiatku tohto roka. **Primátor mesta tento krok obhajuje tým, že záujem o verejnú dopravu v posledných rokoch neustále klesal, to isté platí aj pre príjmy z predaja cestovných lístkov.** „Keď už… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Prvým mestom s bezplatnou autobusovou hromadnou dopravou sa na Slovensku stalo Komárno. Mestské zastupiteľstvo schválilo netradičný návrh, vďaka ktorému môžu miestni obyvatelia jazdiť autobusmi zadarmo už od začiatku tohto roka. **Primátor mesta tento krok obhajuje tým, že záujem o verejnú dopravu v posledných rokoch neustále klesal, to isté platí aj pre príjmy z predaja cestovných lístkov.** „Keď už mesto dotuje verejnú dopravu, nech ju aj občania využívajú. V poslednom období pribúdajú dopravné zápchy, bojujeme s nedostatkom parkovacích miest. **Bezplatná verejná doprava by mohla prispieť aj k čiastočnému riešeniu týchto problémov,** navyše pomôže sociálne slabším rodinám,“ uviedol primátor Béla Keszegh pre portál teraz.sk. Prevádzku mestskej hromadnej dopravy v Komárne zabezpečuje spoločnosť Arriva Nové Zámky, a. s. **Podľa štatistík prepravila spoločnosť na linkách mestskej hromadnej dopravy v roku 2018 len 220 000 cestujúcich, pričom v roku 2014 to bolo takmer 280 000 ľudí.** Samotné tržby z dopravy tak dosiahli necelých 40 000 eur, náklady predstavovali 269.000 eur. Bezplatné cestovanie však má aj negatívne stránky. **Mesto ruší väčšinu nerentabilných spojov, čím sa výrazne zníži obsluha určitých častí mesta.** Zároveň mesto pristúpilo k zabezpečeniu troch nových autobusov, ktoré spoločne s ďalšími navrhovanými zmenami zvýšia zaťaženie rozpočtu až na 360 000 eur, čo predstavuje nárast o 130 000 eur oproti roku 2018.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.