Tomuto sa povie vianočný darček! Lamborghini ocenilo vášnivých „plagiátorov“

Plagiáty sú tŕňom v oku pre každú automobilku. Príbeh otca so synom firmu Lamborghini chytil natoľko , že sa ich rozhodla oceniť. V dobe, kedy sa 3D tlačiarne stávajú čoraz prístupnejšími, vzniká množstvo zaujímavých projektov. A o jednom takom sa v tomto článku dočítate.
Vydané  Text: 
Internetom sa šíri milý príbeh o otcovi so synom, **ktorí našli obrovskú vášeň v aute Lamborghini Aventador.** Syn sa do neho zamiloval pri hraní počítačovej hry Forza Horizon 3 a keďže **otec by si luxusný superšportiak pri svojom povolaní (vedec – fyzik) nemohol dovoliť,** rozhodol sa so svojim synom vytvoriť repliku. Celé telo Aventadora pritom vytlačili na 3D tlačiarni. **Replika nedisponuje ani mohutným dvanásťvalcovým motorom** špecifickým práve pre Lamborghini Aventador. Ten sa na vrakoviskách zháňa ťažko. Náhradu mu robí dvakrát preplňovaná 5,7 litrová jednotka LS1 V8 Chevrolet Corvetta.
Otec Sterling Backus pri vytváraní repliky
## Vianočný darček pre verných fanúšikov Verejnosť **prekvapila aj reakcia automobilky. Tá sa rozhodla drinu na aute oceniť zapožičaním skutočného Aventadoru** na celých 14 dní! Vo videu od automobilky otec Sterling Backus hovorí aj o tom, ako mu syn pripomína jeho detstvo. Tiež mal podobnú vášen ku konštruktérstvu. **Najväčšie prekvapenie pre syna nastalo počas noci, kedy nedokončenú 3D repliku vymenili za originál…** ### VIDEO: [Ako projekt vznikal a s akými problémami sa chlapci potýkali sa dozviete aj na ich Youtube.](https://www.youtube.com/channel/UC8YYptrlqdUN9GsIFsT6Mwg) A čo dodať na záver? Nech je vám táto spoločná záľuba dvoch doteraz neznámych ľudí z Koloráda motiváciou do života. Ak niečo robíte dosť dlho a dobre, tak si vás možno všimnú aj v samotnej automobilke Lamborghini.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.