Nový Subaru Forester e-BOXER získal maximálne možné päťhviezdičkové hodnotenie v EuroNCAP

Nový Forester e-BOXER si pripísal najlepšie výsledky, aké kedy dosiahlo Subaru pri ochrane dospelých a detských pasažierov.
Vydané  Text: 
Subaru Europe, európska dcérska spoločnosť Subaru Corporation, dnes oznámila, že úplne nový Subaru Forester e-BOXER v európskej špecifikácii dosiahol maximálne možné 5-hviezdičkové hodnotenie v bezpečnostných testoch Euro NCAP. Navyše, **Subaru XV potvrdilo maximálny 5-hviezdičkový rating** aj pre eBOXER verziu 2019, čím si zopakovalo vynikajúce hodnotenie bezpečnosti aktuálnej generácie z roku 2017. Nový **Subaru Forester e-BOXER** si pripísal vynikajúce skóre vo všetkých štyroch hodnotených oblastiach (ochrana dospelých cestujúcich, detských cestujúcich, zraniteľných účastníkov cestnej premávky, bezpečnostné asistenčné systémy), ďaleko nad minimálnou požadovanou úrovňou a s vysokým celkovým priemerom. Nový **Forester e-BOXER** získal najvyššie skóre vo svojom segmente v teste ochrany detských pasažierov. Euro NCAP v oficiálnej správe o nárazových skúškach uviedla: „V testoch čelného aj bočného nárazu je ochrana všetkých kritických častí tela dobrá pri oboch figurínach. Forester získal v tejto časti hodnotenia maximálny počet bodov. Airbag predného spolujazdca sa automaticky deaktivuje, ak je na sedadle umiestnená detská sedačka obrátená proti smeru jazdy. Testy ukázali, že systém fungoval spoľahlivo.“ Okrem špičkových výsledkov pri ochrane detských pasažierov si Forester vyslúžil najlepšie skóre, aké kedy Subaru dosiahlo pri ochrane dospelých cestujúcich. Tieto vynikajúce výsledky ochrany pri nehodách sú možné vďaka Globálnej platforme Subaru (SGP). SGP prináša výrazné zlepšenie tuhosti karosérie a podvozku a absorpciu energie nárazu vyššiu o 40 % v porovnaní s doterajšími modelmi. Spolu s pevnou štruktúrou architektúry podvozku a karosérie sú garanciou bezpečnosti Forestera bezpečnostné prvky ako 7 airbagov vrátane kolenného SRS airbagu inštalovaného pred sedadlom vodiča.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!