Toto je 7 finalistov na Európske Auto roka 2020

Do užšieho výberu prekvapivo nedostalo žiadne stredne veľké SUV.
Vydané  Text: 
Nedávno sme vás informovali o 35 automobiloch nominovaných na európske Auto roka 2020. Teraz porota vybrala 7 z nich, medzi ktorými nechýbajú ani dva elektromobily. Bude autom roka hatchback, crossover alebo práve elektromobil? Zaujímavosťou je, že vo výbere chýbajú poplárne SUV-čka, jediným modelom s vyšším posedom a podvozkom je crossover Ford Puma. O výsledkoch prestížnej ankety Auto roka 2020 rozhoduje odborná porota, ktorú tvorí 60 novinárov zastupujúcich rôzne európske krajiny. Tentokrát je ich výber do užšej nominácie naozaj pestrý. Do finálovej sedmičky sa dostali tieto modely: * **BMW radu 1** * **Ford Puma** * **Peugeot 208** * **Porsche Taycan** * **Renault Clio** * **Tesla Model 3** * **Toyota Corolla** Minulý rok sa stal víťazom elektrický Jaguar I-Pace. Tento rok majú elektromobily svoje zastúpenie v podobe ospevovaného modelu Tesla Model 3 a Porsche Taycan. Poraziť ich však môže aj nemenej obľúbený hatchback, či už od Renaultu alebo Peugeotu. Azda najväčším prekvapením je, že sa do finálového výberu nedostal nový Volkswagen Golf a ani jeden z dvoch nominovaných modelov od Škody (Scala a Kamiq). Medzi finalistami tiež chýba Mercedes-Benz EQC, Opel Corsa aj Mazda 3. Ďalším krokom budú testovacie jazdy porotcov s nominovanými finalistami a to počas zimného obdobia, teda v januári, vo Fínsku a vo februári vo Francúzsku. Slávnostné vyhlásenie víťaza ankety európske Auto roka 2020 sa uskutoční 2. marca. 2020, teda večer pred autosalónom v Ženeve.

Poznáme 35 áut nominovaných na Európske auto roka 2020! Prinášame celý zoznam

Nominácie zahŕňajú širokú škálu automobilov od mestských kompaktných áut, SUV, luxusných športových áut až po elektromobily. Aký je váš favorit?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.