Nová Kia Optima vytrie zrak konkurencii! Takto bude vyzerať:

Zdá sa, že Kia Optima predsa len dostane novú generáciu. K samotnému predstaveniu by malo dôjsť v priebehu budúceho roka, no Kia už dnes zverejnila prvé fotografie svojej vlajkovej lode. **Novinka bude zaujímavo kombinovať eleganciu s atletickou príťažlivosťou, pričom zadná časť ponesie znaky kupé s typicky zvažujúcou sa strechou.** Dizajnéri zároveň ponechajú zavedené prvky tohto modelu ako… Prečítať celé
Vydané  Text: 

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!

Zdá sa, že Kia Optima predsa len dostane novú generáciu. K samotnému predstaveniu by malo dôjsť v priebehu budúceho roka, no Kia už dnes zverejnila prvé fotografie svojej vlajkovej lode. **Novinka bude zaujímavo kombinovať eleganciu s atletickou príťažlivosťou, pričom zadná časť ponesie znaky kupé s typicky zvažujúcou sa strechou.** Dizajnéri zároveň ponechajú zavedené prvky tohto modelu ako napríklad výraznú chrómovú lištu tiahnucu sa až k zadnej časti. Zadné svetlá budú prepojené módnou LED linkou, pričom efektnou funkciou budú animácie svetlometov na spôsob Audi.
Výrazná svetelná technika zaujme aj v prednej časti. Denné svietenie opticky prepája blatník s prednou maskou a vytvára efektný podpis v podobe písmena Z. Súčasťou výbavy by mali byť pokročilé bezpečnostné alebo asistenčné systémy, ktoré bude môcť vodič ovládať prostredníctvom nového multimediálneho systému v interiéri. **Ten na prvý pohľad pôsobí evolučným dojmom, no ukrýva viacero prekvapení.** Z prvého obrázku nám napríklad koncepcia prepojenia digitálnych prístrojov s centrálnym displejom pripomína „mercedesácky“ MBUX. Zvyšok by mal pôsobiť o niečo konzervatívnejším dojmom, kvalitné materiály či vyladené audio však budú samozrejmosťou.
Predpokladáme, že pohyb zabezpečí **nový prepĺňaný benzínový motor s objemom 2.5 litra a výkonom takmer 300 koní** kombinovaný s osemstupňovým automatom DCT a pohonom 4×4. Pokiaľ sa novinka dostane na Európsky trh, predpokladáme prítomnosť aj vznetovej alebo hybridnej verzie.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »