Horúca správa! Tesla bude na Slovensku už budúci rok!

Elon Musk plánuje rozšíriť pobočky Tesly do východnej Európy. Jednou z prvých krajín má byť aj Slovensko.
Vydané  Text: 
Včera večer známy predstaviteľ značky Tesla Elon Musk na svojom Twitteri uviedol, že plánuje začiatkom budúceho roka rozšíriť svoje pobočky na Slovensku, v Chorvátsku a Srbsku a následne aj vo väčšine východnej Európy. Jedným z dôvodov má byť aj fakt, že slávny vynálezca Nikola Tesla, podľa ktorého je spoločnosť pomenovaná, mal rodičov srbského pôvodu a narodil sa v meste Smiljan, ktoré sa nachádza v dnešnom Chorvátsku.
Presný dôvod, pre ktorý si vybral aj Slovensko zatiaľ nie je známy, ale určite to poteší nielen fanúšikov elektromobilov, ale aj potenciálnych zamestnancov a slovenskú ekonomiku. Najpravdepodobnejším scenárom je zriadenie oficiálneho servisu. Zriadenie predajne je nepravdepodobné, keďže v susednom Česku alebo Poľsku je väčší trh. Aj keď Tesla nepatrí k najmasovejším výrobcom automobilov, za druhý štvrťrok tohto roka vyrobila viac ako 87 000 áut a dodala približne 95 200 vozidiel. [GALLERY id=27840] Na Slovensku a v susedných Čechách je záujem o elektromobily značky Tesla stále pomerne nízky a to nesporne kvôli ich vysokej cene a stále malému počtu nabíjacích staníc. Denník E15 uvádza, že na Slovensku bolo začiatkom tohto roka registrovaných približne 200 automobilov tejto značky, zatiaľ čo v Českej republike jazdí zhruba 700 elektromobilov Tesla. Nárast záujmu môže spôsobiť nový Model 3, ktorý sa už v Európe predáva a je aj cenovo dostupnejší ako predchádzajúce modely. Automobilka preto očakáva väčší odbyt aj vo východnej Európe. Aké budú ďalšie kroky k otvoreniu pobočky na Slovensku budeme priebežne sledovať a aktualizovať.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »