Ceny paliva prudko stúpnu! Vieme, o koľko zdražie na čerpacích staniciach.

Vodiči sa musia pripraviť na ďalšie zdražovanie paliva z dôvodu útokov na ropné polia v Saudskej Arábii. **Produkcia čierneho zlata v celej krajine klesla o viac ako 50 %, čo v preklade znamená, že každý deň bude vo svete o 5,7 milióna barelov ropy menej ako obvykle.** Toto číslo pritom predstavuje zhruba 5 % z celkovej globálnej produkcie tejto… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Vodiči sa musia pripraviť na ďalšie zdražovanie paliva z dôvodu útokov na ropné polia v Saudskej Arábii. **Produkcia čierneho zlata v celej krajine klesla o viac ako 50 %, čo v preklade znamená, že každý deň bude vo svete o 5,7 milióna barelov ropy menej ako obvykle.** Toto číslo pritom predstavuje zhruba 5 % z celkovej globálnej produkcie tejto vzácnej suroviny. Pri tejto príležitosti vydala NBC správu o možnom náraste ceny o viac ako 19,5 %. **Najväčší skeptici však tvrdia, že hodnota ropy má vzrásť až na 100 dolárov za barel.** Samotný útok prebehol posledný víkend, pričom teroristi mali vo výhľade ochromiť základne umiestnené v provinciách Abqaiq a Khurais. Presný rozsah poškodenia momentálne nie je verejne známy, no prezident spoločnosti Amin H. Nasser už oznámil začiatok rekonštrukčných a opravných prác na zariadeniach v postihnutých oblastiach. **Zároveň neboli hlásené ani žiadne zranenia či úmrtia na pracovisku v súvislosti s útokmi.** Zvyšovanie cien môžeme očakávať aj na Slovensku už v najbližších dňoch. Dokedy táto mimoriadna situácia potrvá zatiaľ nie je známe, vylúčené nie sú ani opakované útoky na ropné polia. **To by znamenalo ďalšie zdražovanie paliva na rekordnú úroveň.** Photo: [Marco Verch](https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/31150169117/)




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.