Ukázalo sa, že bežní Slováci už nekupujú na prvom mieste škodovky

S pomerne veľkým prekvapením sme čítali najnovšie štatistiky o predaji nových vozidiel na Slovensku. Ak ste si doteraz mysleli, že Škoda je neohrozenou ľudovou voľbou Slovákov, ste na omyle – tak ako sme boli aj my. Prvé husle v tomto prípade hrá Hyundai.
Vydané  Text: 
Keď sa hovorí o predajoch áut, prakticky bez výnimky sú to čísla dovedna súkromnej i firemnej klientely. Do jedného vreca sú hodené predaje fyzickým i právnickým osobám, teda bežným ľuďom i firmám či autopožičovniam. To do veľkej miery skresľuje obraz o tom, aká je popularita jednotlivých modelov áut naprieč verejnosťou. Slovenskému trhu už roky prakticky neohrozene kraľuje mladoboleslavská automobilka Škoda patriaca pod koncern Volkswagen, jej klientelou sú nielen jednotlivci so silnou lojalitou k značke, ale aj firmy. Tie si zabezpečujú celé vozové parky práve prostredníctvom vozidiel tejto značky. S mimoriadne zaujímavými číslami však prišla značka Hyundai. Tá pripomenula, že na Slovensku je práve **Hyundai najpredávanejšou značkou vozidiel u súkromných osôb.** Tento status značke patrí za prvých 6 mesiacov tohto roka a vydobyl si ho vďaka predaju celkovo 2 407 kusov automobilov. Ďalších 2 140 vozidiel značka predala firmám, dovedna 4 547 je to áut. Celkový trhový podiel spoločnosti dosahuje 8,7 percenta u osobných vozidiel kategórie M1. Pokiaľ berieme do úvahy aj vozidlá kategórie N1, Hyundai predal celkovo 4 556 kusov nových vozidiel, má trhový podiel 8,1 percenta a zastáva pozíciu 3. najpredávanejšej značky áut na Slovensku. Najobľúbenejším vozidlom Hyundai je model i30, ktorý ovládol kategóriu C1 s 1 778 predanými kusmi. V top 20 najpredávanejších modelov na Slovensku má Hyundai až štyri – Tucson, i30 kombi, i30 hatchback a i20.

Hyundai Kona 1.0 T-GDi očami našich čitateľov! Čo ich prekvapilo najviac?

Na našom Facebooku sme uverejnili výzvu a mnohí ste sa nám ozvali, že by ste si chceli Konu vyskúšať. Mrzí nás, že sme vás nemohli navštíviť všetkých. Niekoľkých fanúšikov sme si však vytipovali a priniesli sme im našu dlhodobo zapožičanú Konu, aby si ju vyskúšali. Nie každému sme prezradili, aký je pod kapotou motor a boli sme zvedaví,... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.