Slovensko sa prebojovalo do elitného klubu v predaji áut Subaru!

Ocenenie ide na Slovensko – a to už tretí rok po sebe! Subaru Corporation opäť udelila ocenenie Subaru slovenskému importérovi značky, spoločnosti Mikona, s.r.o., za nový predajný rekord v roku 2018.
Vydané  Text: 
Ocenenie v kategórii New Sales Record Award je o to významnejšie, že popri Slovensku ho z európskych krajín získalo len Dánsko, Španielsko a Česká republika. Mikona, s.r.o. sa tak opäť prebojovala do elitného klubu krajín, ktoré sú tradičnou baštou značky: v USA, Austrálii či Kanade si Subaru dlhodobo drží vysoké predaje i trhové podiely a najmä v USA každoročne láme rekordy. Vlani v Spojených štátoch predalo vyše 680 000 vozidiel. **Subaru na Slovensku v roku 2018 rástlo o 12,13 %**, čo bolo o 10 % viac ako predstavoval rast celého trhu s novými vozidlami. Značke Subaru sa však výborne darilo aj v rokoch 2016 a 2017, kedy si pripísala rekordné predaje a tiež prestížne ocenenia Subaru Awards. Aktuálne teda zavŕšila hetrik. Za úspechom vidí šéf slovenského importu vynikajúce výsledky svojich najbližších kolegov, tvrdú prácu celej dílerskej organizácie a podporu spoločnosti Mikona pri sústavnom budovaní povedomia o značke Subaru na Slovensku. „Som veľmi rád, že sme opäť získali ocenenie a zároveň zaznamenali už tretíkrát po sebe nový predajný rekord na Slovensku. Poďakovanie patrí zákazníkom a samozrejme našim autorizovaným dílerom značky Subaru. Zároveň musím povedať, že sa nedá rásť donekonečna, pretože na ďalší rast predaja výrazne vplýva dostupnosť vozidiel a cenová konkurencieschopnosť modelov na trhu,“ konštatoval **general manager Subaru Rastislav Crkoň**. „Systematicky ideme za víziou predávať ročne 500 vozidiel Subaru pri súčasnej veľkosti trhu a počte 10 autorizovaných partnerov. Doteraz sme boli úspešní, ale samozrejme musíme počítať aj s menej optimistickým vývojom.“

Subaru prechádza na solárnu a vodnú energiu

Subaru bude pri výrobe a distribúcii áut využívať elektrinu zo slnečnej a vodnej energie. Emisie celej skupiny spoločností chce do roku 2030 znížiť o tretinu.

**A aká bude budúcnosť Subaru na Slovensku?** „Nemáme krištáľovú guľu, ale už vieme, že **automobilový trh sa po roku 2020 dramaticky zmení**. Koncom tohto roka uvedieme nové produkty s pokrokovými bezpečnostnými technológiami. Náš recept na rozmanité environmentálne reštrikcie v EU sa volá e-Boxer a v horizonte dvoch rokov predstavíme nový elektromobil . Za posledné roky sa výrazne zmenil sa aj pohľad zákazníkov na značku Subaru na Slovensku. Kým v minulosti sme boli často onálepkovaní ako drahá športová značka, dnes nás zákazníci vyhľadávajú ako lídra v bezpečnosti s cenovo dostupnou ponukou SUV a kombi vozidiel, ako inak, výlučne s pohonom všetkých kolies AWD. Stúpajúci počet zákazníkov na Slovensku nás utvrdzuje v tom, že strátégia ohľadne portfóliia , cenotvorby a komunikácie so zákazníkmi je správna a budeme ju nasledovať aj v budúcnosti,“ uviedol Crkoň.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.