Vodič havaroval pre absurdné množstvo odpadu v aute, pozrite si fotky

Asi každý normálny človek udržiava svoje auto v čistote. Ak nie v dokonalej, tak aspoň nemá po sedadlách a na podlahe rozsypané smeti. Tento vodič z Anglicka však v tomto kontexte prekonal akékoľvek hranice normálnosti.
Vydané  Text: 

Stránka Hants Roads Policing na Twitteri zverejnila fotografie od hampshirskej polície, ktoré zachytávajú interiér auta po menšej dopravnej nehode. Tá sa odohrala v anglickom grófstve Hampshire a na internete vyvolala vlnu pobúrenia.
Vodič inkriminovaného vozidla narazil do iného vozidla, keď jeho vlatné auto začalo cúvať – pravdepodobne sa udalosť odohrala na kdesi na parkovisku a nebol pri nej nikto zranený. Incident na mieste riešila privolaná polícia, ktorej príslušníci zostali údajne zhrození, keď sa prvýkrát pozreli do auta, ktoré nehodu spôsobilo. Bolo doslova preplnené rôznym odpadom, ktorý vodičovi zavadzal. Vodič údajne nebol schopný zatiahnuť ručnú brzdu alebo stlačiť brzdový pedál, pretože mu v tom bránili smeti.
Hampshirská polícia zverejnila aj krátky zoznam odpadu, ktorý našla v aute. Je vskutku pôsobivý: * tašky na nákup; * tašky na odpad; * cigaretové ohorky; * balenia od fast-foodu; * fľaše od koly a nápojov; * elektronika; * kvety v kvetináčoch; * noviny a časopis; * lampa; * plastové debničky; * vedro; * ventilátor; * barová stolička * a mnoho ďalšieho drobného odpadu. ### Odpad v aute je bezpečnostné riziko Prevážať v aute odpad je nebezpečné a nepraktické z viacerých dôvodov. V prvom rade sme ako dospelí ľudia zodpovední za to, aby sme žili v čistote a v poriadku. Odpad môže spôsobiť vážne problémy s ovládaním auta, napríklad brániť v sláčaní pedálov alebo zaťahovaní ručnej brzdy, ako sa to stalo pri tejto nehode v anglickom Hampshire. Väčšie predmety, napríklad ventilátor, plastové škatule alebo kvetináče, sú v prípade prudkého zabrzdenia alebo nehody nebezpečné, môžu vás zraniť alebo poškodiť čelné sklo vozidla.

Čo s autom po zime? Toto by ste mali urobiť!

Zima zanecháva na automobiloch svoje podpisy bez toho, či sa nám to páči, alebo nie. Preto pri oteplení, ktoré signalizuje, že prichádza jar, odporúčame, aby ste venovali svojmu auto chvíľu času. Za kompletnú opateru sa vám určite odvďačí dlhšou službou v plnej kondícii.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.