Harley-Davidson mieri do sveta formulí

Značka Harley-Davidson sa od svojho vzniku spája s výrobou motocyklov a s motocyklovými závodmi. Už túto jeseň však plánuje rozšíriť svoje aktivity a stane sa súčasťou šampionátu elektrických formulí.
Vydané  Text: 
Už minulé leto Harley-Davidson predstavil svoj záujem o vstúpenie do nových odvetví auto-moto sveta svojou stratégiou s názvom **More Roads**, čím chce osloviť nových jazdcov a najmä ďalšie generácie potencionálnych zákazníkov. Súčasťou novej stratégie sú aj nové produkty, medzi ktorými vyniká model **motocykla LiveWivre s elektrickým pohonom**. Aktuálny trend ekologického jazdenia sa teda nevyhýba ani motocyklovému svetu. Tu však so svojimi inováciami nekončí a už túto jeseň sa zapojí do **šampionátu Formule E**. Zatiaľ sa však nejedná o veľkolepý vstup do sveta elektrických monopostov ako prevádzkovateľ vlastného tímu. Ako **partner a sponzor** plánuje dlhodobo spolupracovať s tímom **Envision Virgin Racing**, ktorý patrí k jedným zo zakladateľov a najúspešnejších tímov šampionátu Formule E. Tímu sa počas svojho pôsobenia na šampionáte podarilo získať viac než 700 bodov, 8 víťazstiev a 23 pódiových umiestnení a stal sa tiež prvým tímov v histórii, ktorému sa podarilo dosiahnuť víťazstvo vo všetkých piatich doterajších sezónach. **Harley teda išiel na istotu** a vybral si toho najlepšieho partnera.
Mark McAllister, viceprezident portfólia manažmentu Harley-Davidson, sa k spolupráci vyjadril, že je nadšený z toho, že budú partnerom jednému z vedúcich zástupcov Formule E, ktorú považuje za najvyššiu formu elektrického pohonu v motošporte. Povedal tiež, že vášeň, profesionalita a nadšenie pre elektrické vozidlá sa zhodujú s ich hodnotami a bude to pre nich úžasná spolupráca.
Nastupujúci trend elektrických vozidiel nasledujú postupne všetky značky a tie silnejšie sa už teraz snažia preraziť v rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti elektrickej mobility. Pre spoločnosť Harley-Davidson to bol určite dobrý krok, ako si získať nových priaznivcov a upozorniť na svoju rozbiehajúcu sa ponuku elektrických motocyklov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.