Prvé fotografie novej Triedy S! Takto bude vyzerať interiér vlajkovej lode Mercedesu-Benz.

Prémiový výrobca automobilov, Mercedes-Benz, predstaví v roku 2020 novú generáciu svojej vlajkovej lode. Prvé fotografie z testovania nadchádzajúcej Triedy S sme mali možnosť vidieť už pred niekoľkými týždňami, no ťažká kamufláž nám znemožňuje bližšie komentovanie dizajnu či technológií. Tentokrát však na internet unikli fotografie nového interiéru vozidla bez maskovania. **Samozrejme, nejde o oficiálne potvrdené fotografie, a tak musíme… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Prémiový výrobca automobilov, Mercedes-Benz, predstaví v roku 2020 novú generáciu svojej vlajkovej lode. Prvé fotografie z testovania nadchádzajúcej Triedy S sme mali možnosť vidieť už pred niekoľkými týždňami, no ťažká kamufláž nám znemožňuje bližšie komentovanie dizajnu či technológií. Tentokrát však na internet unikli fotografie nového interiéru vozidla bez maskovania. **Samozrejme, nejde o oficiálne potvrdené fotografie, a tak musíme všetky dostupné informácie brať s rezervou.**
Samotný pohľad na nové usporiadanie palubnej doske však má veľmi blízko k tomu, čo automobilka dlhodobo naznačovala. Všetky prístroje budete môcť ovládať už len prostredníctvom dotykových displejov, pričom automobilka pozmení aj celkovú architektúru usporiadania prístrojov. Auto príde o centrálny tunel, na aký sme boli zvyknutí. **Displej multimediálneho systému sa posunie nižšie a bude zaberať celú stredovú časť palubnej dosky.** Ten bude združovať palubné menu s navigáciou a ovládaním klimatizácie.
Trieda S bude postavená na úplne novej platforme. Samotné detaily ešte nie sú k dispozícii, no očakávame, že základ bude podobný platforme MHA, ktorá umožňuje veľkú mieru prispôsobenia pre **prípadné hybridné, elektrické či iné alternatívne druhy pohonu.** Časom má byť k dispozícii aj mimoriadne luxusná verzia Maybach, ktorá bude odvodená práve z novej generácie Triedy S.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!