VIDEO: Autobus na CNG explodoval! Zlyhal ľudský faktor

Počas nedeľnajšieho rána (10.3.2019) zostali ľudia v Stockholme v šoku. Spočiatku si mysleli, že ide o teroristický útok.
Vydané  Text: 
Ako je vidieť vo videu, vodič autobusu ignoroval maximálnu povolenú výšku na prechod cez tunel. V autobuse sa v čase výbuchu okrem šoféra našťastie nikto nenachádzal. Toho previezli do nemocnice s ťažkými popáleninami. „Počul som obrovský výbuch, neskôr pár menších. Znelo to, ako keby padalo lešenie z budovy,“ uviedol svedok nehody Björn Wallentin.

Nová zbraň na horiace autá uhasí oheň do 10 sekúnd – a bez dymu!

Nórska spoločnosť Bridgehill vytvorila špeciálnu prikrývku, ktorá dokáže s vysokou spoľahlivosťou zahasiť horiace auto a zamedziť šíreniu dymu. Celý proces pritom trvá iba niekoľko sekúnd.

Palivová nádrž CNG sa nachádza na streche

Niet pochýb o tom, že jazdenie na CNG (stlačený zemný plyn) patrí k ekologickejším a lacnejším spôsobom dopravy. Práve umiestnenie na streche autobusu je najideálnejšie aj kvôli prípadným haváriam. Na Slovensku aktuálne jazdí viac ako 260 autobusov mestskej hromadnej dopravy práve na tento druh paliva. Podobné situácie ako na videu sú na šťastie vo svete zriedkavé a práve toto video je obrovským varovným prstom pre všetkých vodičov, aby nikdy nepodcenili výšku svojho vozidla.








Pokračujte na ďalší príspevok »