Nový Peugeot 208 odhalený pred premiérou! Máme prvé oficiálne fotografie:

Oficiálne sa novinka predstaví už o niekoľko dní v Ženeve.
Vydané  Text: 
**Dizajn novej generácie preberá väčšinu prvkov uvedených na vlajkovej lodi automobilky Peugeot.** Od modelu 508 čiastočne preberá dizajn predných svetlometov s denným svietením pripomínajúcim mamutie kly a priamo na kapote nechýba ani retro číselné označenie modelu odkazujúce na slávne modely francúzskej značky. Vzadu je viditeľný už zaužívaný scenár v podobe svetlometov v tvare levích pazúrov a ich optické prepojenie prostredníctvom čierneho pásu rozprestierajúceho sa naprieč zadným vekom kufra. Nakuknúť môžeme aj do interiéru, ktorý ponúka zaužívané usporiadanie s vysoko umiestnenou (pravdepodobne plne digitálnou) kaplnkou prístrojov a menším volantom pod jej úrovňou – koncepcia i-cockpit. **Aj svojou členitou architektúrou pripomína interiér mestského hatchbacku vlajkovú loď značky (Peugeot 508), no displej infotainmentu je tentokrát umiestnený ešte o niečo vyššie na vrchu palubnej dosky.** Nový Peugeot 208 bude postavený na poslednej platforme od koncernu PSA, ktorú má mimochodom používať aj pripravovaný Opel Corsa.
**Použitý základ zaistí modelu 208 možnosť čisto elektrickej verzie, s ktorou automobilka počíta.** Vidieť to aj na fotografii, kde sa pravdepodobne elektrický alebo plug-in hybridný Peugeot 208 nabíja z verejnej nabíjacej stanice. Na informácie o motorizáciách si však musíme ešte počkať, hoci aktuálna ponuka známych jednotiek PSA sa pravdepodobne objaví aj v tomto modeli. Novinku uvidíme na autosalóne v Ženeve, kde sa predstaví už 5. macra.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!