Bentley Bentayga ponúka špeciálnu výbavu za 154-tisíc eur. A neuhádnete, o čo sa jedná.

Cena doplnkovej výbavy presahuje hodnotu samotného vozidla a pritom sa jedná o predmet, ktorý môžete s ľahkosťou prehliadnuť.
Vydané  Text: 
Prémiové SUV s nadštandardne luxusným interiérom sú podivuhodným segmentom autopriemyslu. Dlho platilo, že kto chcel superluxusné a mimoriadne výkonné vozidlo, zvyčajne si zadovážil niektorý Rolls-Royce alebo Bentley Mulsanne, prípadne niektorý superšport alebo hyperšport (ktorý však s komfortom na cestách už ale veľa spoločného nemá). Veľké SUV si našli svojich priaznivcov a keď na trh prišli modely Bentley Bentayga a Rolls-Royce Cullinan, dá sa povedať, že zmenili svet prémiovej sorty automobilizmu. Na obe vozidlá sa pritom čakalo veľmi dlho, pretože automobilky sa chceli vyhnúť tomu, čo sa „podarilo“ Porsche s prvou generáciou modelu Cayenne, ktorý bol iba upraveným Volkswagenom Touareg.
Cena týchto SUV ani zďaleka nie je ľudová, čo je dôsledok nielen bohatej základnej výbavy, ale predovšetkým špičkového materiálového vyhotovenia karosérie, konštrukcie i interiéru. Príplatkovej výbavy je pritom stále veľmi veľa a zákazníci si za ňu radi zaplatia. Bentayga sa ponúka dovedna v 17 farbách karosérie v 90 rôznych odtieňov, umožňuje výber z 15 typov kobercov v interiéri a 15 variantov spracovania interiéru ako takého.
Hodinky Breitling Mulliner Tourbillon za viac ako 150-tisíc eur
Jedným z najdrahších prvkov doplnkovej výbavy sú mechanické hodinky Breitling Mulliner Tourbillon. Sú umiestnené priamo na palubnej doske medzi kruhovými výduchmi klimatizácie a majiteľ vozidla si môže vybrať, či mu budú dodané vo svetlom alebo tmavom vyhotovení. Cena luxusných hodiniek Breiling dosahuje po prepočte závratných 154-tisíc eur, pričom samotné vozidlo bez nich kúpite za minimálne 146 500 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.