Divoký západ v Bratislave? Vodič osobného automobilu Fiat Punto strieľal na šoféra MHD

Situácia, kedy ľuďom rupnú nervy sa dá riešiť všelijako. Vodič Punta však zvolil svojský, no trestuhodný spôsob…
Vydané  Text: 
[Polícia SR na svojom facebooku](https://www.facebook.com/policiaslovakia/) zverejnila výzvu pre občanov, kde **žiada o pomoc prípadných svedkov streľby,** ku ktorej malo dôjsť 8.1.2019 na križovatke Prievozskej ulice a Mlynských Nív približne okolo 13:00 hodiny. **V prípade, že ste sa v danom čase nachádzali na mieste činu** a máte informácie pre políciu, ktoré by mohli viesť ku chyteniu páchateľa **volajte** na známe telefónne číslo **158,** ak náhodou máte aj **video-zábery z autokamier**, tie môžete posielať v **súkromnej správe na facebook polície.**

Rozbité sklo spôsobilo ľahké poranenia

Vodič **osobného automobilu značky Fiat Punto mal strieľať z krátkej guľovej pištole,** na šťastie sa nikto vážne nezranil, **došlo len k ľahkým poraneniam z dôvodu rozbitého skla.** Bratislavskému dopravnému podniku vznikla predbežná škoda 250€, autobusár bol zdravotníkmi ošetrený priamo na mieste.

Nejde o prvý takýto prípad streľby na šoféra MHD.

Podobný sa stal koncom roka 2017 **v Košiciach,** kedy sa autobusárovi s **pištoľou vyhrážal vodič strieborného terénneho auta s evidenčným číslom Košice – okolie.** Toho údajne naštvalo to, že mu vodič autobusu zablikal, že mu nesvietia svetla. Ako uviedol denník Košice:Dnes, **páchateľa sa podarilo vypátrať.** Išlo o 28 ročného mladíka, ktorý v rukách **držal detskú repliku zbrane.** Trestný zákon však nerozlišuje, či sa jedná o repliku alebo pravú zbraň v prípade, že zbraň mala pôsobiť ako pravá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.