S modelom LC má Lexus veľké plány! Toto chcú urobiť

Vlajkové kupé Lexus LC s otvorenou strechou by sa malo na trhu objaviť do dvoch rokov. Informáciu priniesol britský časopis Auto Express, ktorý sa odvoláva na zdroj vo vnútri spoločnosti. Zároveň prináša svoju predstavu o kabriolete.
Vydané  Text: 
**V súčasnosti Lexus neponúka žiadny kabriolet, aj keď v minulosti japonský výrobca predával verzie dvoch modelov vybavené tvrdou skladacou strechou – sedan IS 250C z roku 2009 a SC 430 z roku 2001.** Oba modely sú dnes vysoko oceňované a žiadané na trhu s jazdenými autami. **V roku 2014 Lexus predstavil na autosalóne v Los Angeles koncepčný kabriolet LF-C2,** ktorý však nemal pokračovanie vo forme sériovo vyrábaného modelu.
**Zákazníci by ho uvítali** Prezident spoločnosti Lexus International Yoshihiro Sawa sa pre motoristický časopis vyjadril: **„Dúfam, že kabriolet sa objaví v blízkej budúcnosti. Vieme, že záujem na trhu s luxusnými automobilmi o takéto vozidlo je. Ako vo všetkých prípadoch, aj tentoraz skúmame možnosti a po technickej stránke to možné je.“** Podľa informácií, ktoré Auto Express získal od svojho zdroja, o výrobe vlajkového kupé Lexus LC s otváracou strechou ,,už bolo rozhodnuté” a nové auto by sa malo objaviť v priebehu 18 mesiacov, až dvoch rokov.
**Dve verzie motora** **Auto Express predpokladá, že nový kabriolet bude dostupný s rovnakými pohonnými jednotkami ako klasický Lexus LC, predávaný v dvoch verziách** – konvenčnej LC 500 s päťlitrovým motorom V8 s výkonom 477 koní a 10-stupňovou automatickou prevodovkou, ako aj hybridnej LC 500h poháňaný novou jednotkou Multi Stage Hybrid System s celkovým výkonom 359 koní a priemernou spotrebou paliva 8 l/100km. Ako povedal Sawa, vytvorenie nových, unikátnych automobilov je kľúčovým momentom transformácie značky Lexus, ktorá sa kedysi spájala výlučne so sedanmi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.