Chevrolet Blazer sa po rokoch vracia ako úžasné dizajnové SUV

Chevrolet zmenil starého známeho Blazera na nepoznanie. Z úžitkového pick-upu je dizajnové SUV-čko, avšak naďalej zaujímavé pre majiteľov prívesov. S výkonom až 305 koní ponúkne aj športovejšiu jazdu.
Vydané  Text: 
Chevrolet Blazer u nás nie je známy, pretože európsky trh nie je na veľké americké pick-upy zvyknutý. Pôvodný K5 Blazer sa vyrábal v rokoch 1969 to 1999, potom sa premenoval na Tahoe a Chevrolet ho predával v Južnej Amerike. Nová podoba Blazera reflektuje aktuálne dizajnové trendy v autopriemysle a dopĺňa ich o vysokú mieru komfortu a bezpečnostnej techniky. Popravde, ten dizajn je natoľko pútavý, že by sme ho radi videli aj na našich cestách, nehovoriac o tom, že by sme radi sadli za jeho volant a prevetrali tých avizovaných 305 koní. Na Slovensku značka Chevrolet ešte pred niekoľkými rokmi ponúkala modely Spark, Aveo (4- a 5-dverové) Cruze (4- a 5-dverové a Station Wagon), Malibu, Trax, Orlando a Captiva. Dnes značka u nás nepredáva a teda ani nádeje na kúpu Blazera nie sú na mieste, automobil však stojí za trocha pozornosti.
Ako pohon Blazer ponúkne buď 2,5-litrový štvorvalcový motor s výkonom 193 konských síl a 255 Nm alebo 3,6-litrový V6 s výkonom 305 konských síl a 365 Nm. Štandardne bude vozidlo stáť na 18-palcových, voliteľne na 21-palcových koliesách. SUV si tamojší zákazníci budú môcť objednať ako prednokolku alebo s pohonom všetkých kolies . Tí, ktorí sa rozhodnú pre druhú alternatívu, budú môcť výberom jazdného režimu vybrať aj pohon predných kolies. Prevodovka je výlučne automatická.
Chevrolet Blazer zapadá medzi modely Equinox a Traverse a zaujímavosťou je jeho obrovský batožinový priestor: so sklopenými zadnými sedadlami až 1818 litrov. Okrem iného sa dvere batožinového priestoru otvárajú a zatvárajú elektricky ovládaním nohou. Skutočnosť, že Chevrolet Blazer môže byť obzvlášť zaujímavý pre majiteľov prívesov: verzia s motorom V6 vie odtiahnuť až 2 041 kilogramov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!