Nové Volvo S60. Klasické motory skončili, Volvo má už iba alternatívy.

Úplne nové Volvo S60 je zbierkou superlatívov, pretože je technologicky, bezpečnostne a tiež dizajnovo ďaleko za hranicami konvenčnosti a priemeru.
Vydané  Text: 

### Spoločnosť Volvo Cars, výrobca prémiových automobilov, predstavila nový luxusný športový sedan strednej triedy S60 vo výrobnom závode v meste Charleston v americkom štáte Južná Karolína, ktorý je prvým výrobným závodom švédskej automobilky na území USA. Nový závod v Charlestone je tak od stredy oficiálne otvorený. Kombinácia slávnostného otvorenia závodu a uvedenia nového vozidla na trh umocňuje záväzok spoločnosti Volvo Cars v Spojených štátoch amerických, ktoré sú dôležitým trhom pre samotnú automobilku ako aj pre jej nový luxusný športový sedan. Nový model S60 je prvým automobilom značky Volvo vyrobeným v USA.
S60 je prvým vozidlom značky Volvo, ktoré sa bude predávať bez ponuky vznetového motora, čo odráža pevný záväzok spoločnosti Volvo Cars smerom k elektrifikácii vozidiel a dlhodobej budúcnosti bez tradičných spaľovacích motorov. V roku 2017 spoločnosť Volvo Cars ako prvý svetový výrobca automobilov predstavila svoju stratégiu, v rámci ktorej budú všetky jej nové modely, ktoré sa vyrobia od roku 2019, elektrifikované.
Pre nový model S60 budú v ponuke dve Plug-In hybridné hnacie sústavy s preplňovaným zážihovým motorom: Plug-In hybridná jednotka s pohonom všetkých kolies s motorom T6 Twin Engine AWD od spoločnosti Volvo, ktorá vyvinie kombinovaný výkon 340 k, a ocenená Plug-In hybridná jednotka s pohonom všetkých kolies s motorom T8 Twin Engine AWD, ktorá dodá 400 k výkonu. Osvedčené zážihové motory T5 a T6 z dielne spoločnosti Volvo budú v ponuke hneď od uvedenia na trh. Elektrifikované verzie nového modelu S60 ponúkajú aj vylepšenia výkonnostných parametrov pod značkou Polestar Engineered – ktorá je výsledkom vývoja spoločnosti Polestar, elektrickej športovej odnože automobilky Volvo Cars.
Značka Polestar Engineered je v ponuke výhradne na Plug-In hybridnom modeli s motorom T8 Twin Engine a predstavuje kompletnú ponuku v podobe modernejších kolies, bŕzd, odpruženia a riadiacej jednotky motora, vďaka čomu sa zvýšil kombinovaný výstupný výkon motora T8 v modeli S60 na 415 k*. Nové Volvo S60 využíva rovnaké bezpečnostné technológie, informačno-zábavný systém a platformu modulárnej architektúry SPA z dielne spoločnosti Volvo Cars ako nové luxusné kombi strednej triedy V60, ktoré vstúpilo na trh začiatkom tohto roka, a tiež špičkové automobily Série 90 a ocenený model XC60 – ktoré všetky dosahujú najlepšie hodnotenia bezpečnosti v rámci celého odvetvia. Nový model S60 sa tak stáva jedným z najbezpečnejších vozidiel na cestách.
Technológia automatického brzdenia v meste City Safety pomáha vodičovi vyhnúť sa potenciálnym zrážkam a je jediným systémom na trhu, ktorý dokáže rozpoznávať chodcov, cyklistov a veľké zvieratá. V segmente sedanov strednej triedy je technológia City Safety svetovou novinkou a dokáže zapojiť aj automatické brzdenie v záujme zmiernenia kolízií s protiidúcimi objektmi.
Vylepšený voliteľný systém Pilot Assist – ktorý pomáha vodičovi s riadením, zrýchlením a brzdením na dobre označených cestách až do rýchlosti 130 km/h – vykazuje lepší výkon pri prejazde zákrutami. Sedan S60 obsahuje aj systém ochrany pred zídením vozidla z cesty, systém zmierňovania nárazov s protiidúcimi vozidlami a ďalšie asistenčné systémy na posilňovanie riadenia. Voliteľný systém upozornenia na premávku za vozidlom s funkciou automatického brzdenia prispieva k ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti pre osoby vo vozidle aj mimo neho.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé