Google opäť posiela svoje autá StreetView na Slovensko. Budú aj vo vašom meste?

Google bude opäť fotiť slovenské mestá, obce a cesty. Ak sa vám nepáči, že v nich bude váš dom či auto, môžete ich nechať vymazať.
Vydané  Text: 

Autá Google StreetView budú opäť jazdiť po slovenských cestách
Autá služby Google StreetView opäť vyrazia na slovenské cesty, aby zmapovali zmeny, ktoré sa medzičasom udiali v mestách, obciach a na cestách. Už o niekoľko týždňov či mesiacov by sme sa mohli dočkať presnejších a aktuálnych fotografií. Samotné Mapy od spoločnosti Google obsahujú aj nové stavby, ale StreetView zobrazuje údaje spred niekoľkých rokov. Napríklad v Bratislave zobrazuje starú autobusovú stanicu Mlynské Nivy, ktorá už dnes nestojí. Naopak, neobsahuje fotografie novovybudovaného Twin City na rovnakej ulici. V samotných mapách od rovnakej spoločnosti pritom tieto nové stavby už figurujú vo výnimočných detailoch vďaka satelitným záberom, dokonca aj v 3D režime. Google neuvádza, ktoré mesta navštívi v aký deň, uvádza iba okolie veľkých miest a približné obdobia, kedy ich autá služby StreetView navštívia. V priebehu **júna až augusta** 2018 budú nanovo nafotené nasledovné mestá a ich okolie: **Bratislava, Trnava, Trenčín, Nitra, Žilina, Banská Bystrica, Prešov a Košice**.
Google Mapy obsahujú aktuálne 3D modely nových budov, ale v StreetView ešte figuruje aj stará bratislavská autobusová stanica a chýbajú nové budovy Twin City. (screenshot StreetView z 12.6.2018)
Google Mapy obsahujú aktuálne 3D modely nových budov, ale v StreetView ešte figuruje aj stará bratislavská autobusová stanica a chýbajú nové budovy Twin City. (screenshot StreetView z 12.6.2018)
### Čítajte oficiálnu správu od slovenského Google: **Počas tohto leta sa budú autá Google Street View opäť preháňať slovenskými cestami. Cieľom je aktualizovať lokálne snímky v službe Mapy Google. Tentoraz sa vozidlo Street View zameria na získanie presnejších a aktuálnych informácií o cestách spájajúcich jednotlivé slovenské mestá.** Street View je obľúbená funkcia služby Mapy Google, ktorá je v súčasnosti k dispozícii vo viac ako 85 krajinách sveta, vrátane časti Arktídy a Antarktídy. Vďaka tejto službe môžu používatelia zobraziť 360-stupňové snímky rôznych ulíc, ako aj prírodných a kultúrnych pamiatok. Je dostupná aj v rámci Google Earth a v Mapách Google pre mobilné zariadenia. Street View je na Slovensku k dispozícii od roku 2012 a služba je neustále aktualizovaná, aby poskytovala čo najvernejší obraz o realite. Zaujímavosťou je, ako Google dbá na ochranu súkromia. Každému publikovaniu zhromaždených snímok predchádza spracovanie pomocou špeciálnej technológie, ktorá rozmazáva tváre ľudí a evidenčné čísla áut, aby ich nebolo možné identifikovať. Street View tiež ponúka funkciu dodatočného odstránenia označených obrázkov, ktoré je možné nahlásiť stlačením tlačidla „Nahlásiť problém“ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka. Google môže na požiadanie vymazať obrázok jednotlivca, jeho dieťaťa, automobilu alebo dokonca aj celý dom. „Infraštruktúra sa neustále vyvíja, mestá rastú, ulice sa menia. Na uľahčenie orientácie našim používateľom a jednoduchšie plánovanie ich ciest musíme pravidelne aktualizovať naše údaje,“ priblížila **Alžbeta Houzarová, PR manažérka Googlu pre Českú republiku a Slovensko**, dôvod, prečo budeme môcť znova zahliadnuť vozidlo Google Street View na našich cestách.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.