TOP8 najlepších malých jazdených áut podľa Američanov: súhlasíte s nimi?

Dve autá, ktoré sa objavili v rebríčku, zrejme ani nepoznáte. Naopak, tie ostatné sú vám dôverne známe a na cestách ich vidíme denne.
Vydané  Text: 
V Spojených štátoch sa predávajú autá, ktoré nachádzame aj u nás, avšak v zámorí ich radia do odlišných kategórií. Naše veľké esúvečka zaraďujú medzi malé crossovery a moderné subkompaktné európske SUV by považovali za vyššie hatchbacky. Náš trh a potreby zákazníkov sú síce odlišné, ale čo sa týka spoľahlivosti samotných automobilov, tam sa nedá veľmi špekulovať. Americký magazín zostavil rebríček 8 najlepších jazdených malých áut do ceny 20-tisíc amerických dolárov. U nás tieto malé autá považujeme skôr za stredne veľké, respektíve za optimálne veľké hatchbacky či MPV-čka. Súhlasíte s hodnoteniami Američanov? My sa s nimi vedieme stotožniť, hoci v našich končinách by sa v rebríčku určite objavili aj značky Hyundai a Škoda. Prekvapivé je, že v rebríčku chýba typický americký brand Ford. Upozorňujeme, že rebríček v galérii je vytvorený podľa abecedy, nie podľa počtu bodov – všetky autá sú si v tomto hodnotení rovné.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!