ABT tuningovalo VW T-Roc: Vyšší výkon, nižší podvozok a poctivý benzín

Znížiť na kompaktnom SUV podvozok znamená spraviť z neho väčší hatchback.
Vydané  Text: 
**Od konca novembra 2017 značka Volkswagen predáva model T-Roc, čo je dosť dlhý čas na to, aby sa kompaktné SUV stalo predmetom profesionálneho tuningu. Značka ABT dala za vznik tuningovanému VW T-Roc 2.0 TSI 4Motion s úpravami, ktoré sa pretavili do techniky i estetiky.**
Originálny 2,0-litrový štvorvalcový preplňovaný benzín s výkonom 190 koní a krútiacim momentom 320 Nm prešiel čipovaním pomocou riadiacej jednotky ABT Engine Control (AEC), výkon zvýšil o 38 až na 228 koní. Krútiaci moment sa zvyšuje o 40 na finálnych 360 Nm.Za toto zvýšenie výkonu si ABT od zákazníkov pýta 2261 eur. Stoja tie tisíce za 38 koní navyše? Inováciami prešiel aj samotný podvozok. Vďaka novým pružinám je -Roc nižší o 35 mm vpredu a o 40 mm vzadu, za tento výkon si ABT pýta pomerne prijateľných 945 eur.
Estetickými zmenami prešli aj disky kolies, dizajny DR, FR a ER-C sú k dispozícii vo veľkostiach od 18 do 20 palcov. ABT T-Roc na fotografiách od tuningovej spoločnosti vybavený ráfikmi DR s priemerom 20 palcov. Celý súbor tuningových úprav kolies stojí až 3 370 eur. Na Slovensku je cena za automobil T-ROC 2.0 TSI BlueMotion Technology 4MOTION 7st. DSG stanovená na 29 230 €, v prípade záujmu o úpravy od ABT si priplatíte ešte ďalších vyše 6500 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.