Škoda predstavila koncept nového crossovera! Nahradí Fabiu Combi?

Mestský crossover bude ako tretí sériový SUV model dobýjať nový segment.
Vydané  Text: 
Automobilka Škoda je u nás populárna aj vďaka praktickým modelom s karosériou kombi, ktorú obľubujú nielen rodiny, ale aj manažéri či malopodnikatelia. Na neustále zvyšujúci sa záujem o malé SUV sa však rozhodla reagovať aj česká automobilka, ktorá pravdepodobne prispôsobí svoju politiku novým trendom.
Práve táto kategória takmer úplne vyhubila rodinné vozidlá typu MPV a na muške sú teraz aj praktické kombi. Tie, podobne ako MPV, nie sú pre ľudí rovnako atraktívne ako crossovery či SUV, a preto je veľmi pravdepodobné, že ich počet na trhu bude postupne klesať. Určité obavy vzbudzuje práve nová štúdia automobilky Škoda. Vision X odhaľuje približný vzhľad pripravovaného mestského crossovera, ktorý môže v budúcnosti nahradiť Fabiu Combi.
Pod kapotou nového konceptu nájdeme bližšie nešpecifikovanú hybridnú sústavu. Automobilka Škoda má v pláne do roku 2025 rozšíriť ponuku ekologických modelov zameranú práve na elektrické, hybridné a plug-in hybridné ústrojenstvo.
Samotný vzhľad konceptu sa stále drží Kabaňom nastolenej línie. Jednoduché tvary, ostré hrany a odkazy na tradičný brúsený krištáľ. Novinka má pôsobiť dynamickejším dojmom a dopomôcť k tomu má aj nová ponuka farieb, akou je napríklad aj vyobrazená antracitová zelená FlexGreen. Interiéru dominuje široká, ergonomicky kontúrovaná prístrojová doska s voľne stojacím farebným displejom. Osvetlené prvky z brúseného krištáľu v sériovej podobe s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme. ŠKODA VISION X bude mať svetovú premiéru na marcovom Autosalóne v Ženeve.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.