Nové Audi A7 Sportback, v hypermodernom interiéri nechýba ani umelá inteligencia!

Kupé, sedan a kombi v jednom dostalo novú podobu. A tá cena je skvelá! Bez irónie či sarkazmu!
Vydané  Text: 
Nové Audi A7 Sportback má rozmery 4969 mm, šírku 1908 mm a výšku neveľkých 1422 mm a rázvor 2926 mm. Upravené rozmery nepochybne mali vplyv na dizajn, ten sa však modernizoval v takej miere, že sa z A7 Sportback stáva nepochybne jedno z najkrajších áut sveta. Je to odvážne tvrdenie, ale na fotografiách nové modely zvyčajne nevyzerajú tak dobre ako v realite – a nová A7 vyzerá fantasticky už aj na nich! A7 Sportback je skrátka dynamickejší, modernejší a viditeľne sofistikovanejší. Predná maska obsiahla ostré natiahnuté svetlomety s technológiou HD Matrix LED s laserom, čierna maska chladiča je doslova zaprataná rôznymi senzormi.
Zadné partie taktiež pôsobia mimoriadne dynamicky a moderne, svetlá sa spojili pomocou horizontálnej línie a umožňujú zobrazovanie grafických animácií. Kuriozitou je zadný spojler, ktorý sa automaticky vysunie po dosiahnutí rýchlosti 120 km/h.
Interiér sa vo výraznej miere inšpiroval limuzínou A8, čo znamená, že si osvojil správny pomer členitosti, minimalizmu, precízne spracovaných detailov a modernej interpretácie luxusu. Možno, že miestami pôsobí až priveľmi komplikovane a futuristicky, od kolegu sme sa dočkali zhodnotenia, že vyzerá „hypermoderne“. Fanúšikovia Audi však tento koncept už dobre poznajú. Koľko ľudí, toľko názorov. Stále je to čistokrvný Nemec, o tom sa nedá pochybovať, ale predvádza sa vo forme, ktorú by sme čakali až tak o desať rokov. Interiér je vybavený audiosystémom od značky Bang & Olufsen a tiež nastaviteľným koloritom osvetlenia.
Nemci venovali bezpečnosti a komfortu veľa pozornosti a A7 Sportback vybavili pestrou paletou technológií. Dovedna ich je až 39! Z tých pútavejších vyberáme Audi AI, umelú inteligenciu integrovanú priamo do vozidla s možnosťou hlasového ovládania, schopnosť manévrovať vozidlo na diaľku na parkovisku alebo v garáži prostredníctvom mobilného telefónu či Adaptívny asistent (ADA) doplňujúci funkcie adaptívneho tempomatu (ACC), vďaka ktorému sa Audi A7 Sportback stáva čiastočne autonómnym vozidlom.


Novinka bude debutovať v motorizácii 55 TFSI, ktorá má nasledovné parametre:

• motor 3.0 V6 turbo TFSI;
• výkon 250 kW (340 hp) a krútiaci moment 500 Nm;
• pohon všetkých štyroch quattro s možnosťou náhonu zadných kolies;
• 7-stupňová automatická prevodovka S tronic;
• zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,3 sekúnd;
• maximálna rýchlosť 250 km/h;
• v cykle NEDC spotrebuje 6,8 l / 100 km a vyprodukuje 154 g/km CO2;
• neskôr sa v predaji objavia ďalšie 6- a 4-valcové motory.

V predaji sa nové Audi A7 Sportback objaví od februára 2018, pričom za základnú motorizáciu 55 TFSI quattro S tronic zaplatíte v Nemecku iba 67 800 eur. To nie je vôbec zlé!




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!