Toto je úplne nový Aston Martin DB11 Volante s 510-koňovým 4.0 V8

Na trh príde až budúci rok s tým, že bude spadať pod modelový ročník 2019.
Vydané  Text: 
Je to automobilová dokonalosť. Britská značka Aston Martin hlási príchod modelu DB11 Volante. Vychádza pritom z kupé DB11, o ktorého novej verzii sme prvýkrát počuli minulý rok.

Aston Martin DB11 Volante je ultimatívny kabriolet pre najnáročnejších. Značka sa dnes neoddeliteľne spája s filmovým tajným agentom Jamesom Bondom, v reálnom svete na vozidlách tejto značky jazdia milionári s dobrým vkusom.

Čo je pre každého petrolheada dôležité, DB11 Volante pracuje so 4-litrovým twin-turbo motorom V8, dosahuje maximálny výkon 510 konských síl, má automatickú 8-stupňovú prevodovku a pozor: pohon zadných kolies. Šoférovať takýto stroj nie je tak jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Veď posielať na dve zadné kolesá päť stoviek konských síl, to zaváňa nebezpečnými situáciami spôsobenými menej skúsenými vodičmi.



Vzhľad DB11 Volante priamo nadväzuje na dizajn variantu kupé, na fotografiách sa však kabriolet predstavuje s odlišným vyhotovením masky chladiča: kupé má solídnu obdĺžnikovú mriežku, kabriolet zvýraznené vertikálne línie. Drobné odlišnosti tiež nachádzame na prednej kapote a, samozrejme, na streche.

Vľavo DB11 ako kabriolet, vpravo ako kupé


Kuriozitou je testovanie tejto strechy výrobcom, ktorý ju vôbec, ale vôbec nešetril. Za jediný mesiac sa strecha použila toľkokrát a v toľkých rôznych poveternostných podmienkach, že sa tým simulovalo desať rokov bežnej prevádzky. Otvorenie strechy automatike zaberie iba 14 sekúnd a opätovné zloženie 16 sekúnd.



Pri výrobe DB11 Volante sa použili okrem tradičných materiálov aj drevo a uhlíkové vlákna.

Rovnako ako dizajn a motor, tak aj cena nového Aston Martin DB11 Volante bude famózna. £159 900 vo Veľkej Británii, 199 000 € v Nemecku a $216 495 v USA.






Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!