VIDEO: Fiat 500 s motorom z Alfa Romeo: Zadný pohon a 3× viac koní ako Abarath

Špeciálna fiatka vyrobená pri príležitosti 100. výročia založenia značky Giannini Automobili je unikátom, ktorý predstavuje slávny model 500 v úplne novom svetle.
Vydané  Text: 

Fiat 500, niekdajšie auto roka, je sympatické vozidlo do mesta, ktoré vyniká dizajnom, nízkymi prevádzkovými nákladmi a charakterom, aký sa dodnes nepodarilo dosiahnuť žiadnemu inému. Ani malé urbánne smarty a mini nemožno porovnávať s Fiat 500, ktoré má skrátka ten správny taliansky temperament. Snáď jediné, čo malej fiatke chýba, je výkonnejší agregát pod kapotou.

Model 500 sa ponúka s motormi vo výkonovom spektre od 69 do 95 konskýh síl, najsilnejším z nich je 1,3-litrový Multijet II s krútiacim momentom 200 Nm a kombinovanou spotrebou 3,4 l/100 km. Nie sú to čísla, ktoré by zaujali fanúšika divokej športovej jazdy, pre takétoho človeka sú určené upravené vozidlá Abarath, ktoré z 500-vky robia o niečo zaujímavejšie stroje s výkonom 135 koní (99 kW) a 206 Nm.

To je však stále málo v porovnaní s najnovšou úpravou slávnej fiatky, ktorá dostala motor z Alfa Romeo 4C! Áno, presne tak, kompaktné auto s motorom zo športiaku.

Preplňovaný štvorvalec z Alfa Romeo 4C má zdvihový objem 1,75 litra a 350 koní (257 kW). S týmito koňmi pod kapotou si Fiat 500 snaží poradiť pomocou manuálnej prevodovky a kuriozitou je, že má pohon zadných kolies.



Okrem nového motora a pohonu má Fiat 500 premenovaný na „Giannini 350 GP“ až 19-palcové (!!!) disky kolies, nový push-rod podvozok s tlmičmi značky Öhlins, väčšie brzdy značky Brembo so 6-piestovými strmeňmi vpredu a 4-piestovými vzadu. Modernizácie sa dočkala aj karoséria, ktorá nadobudla športovejšie črty: masívne blatníky kolies a zadný strešný spojler.

Firma Gran Torino Engineering na nepoznanie prerobila aj interiér, ktorý je v Giannini 350 GP ladený do modro-bieleho motívu, celočalúnenný modrý volant so sploštenou spodnou hranou bije do očí rovnako, ako modré karbónové textúry na palubnej doske.

Ešte detail na záver: v nadpise uvádzame, že Giannini 350 GP má trikrát viac koní ako Abarath. V skutočnosti je to 2,59-násobok Abarathu 🙂



Zdroj




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.