Olej zvládne vymeniť aj 5-ročný chlapec, dokonca v Lamborghini!

Kedy ste naposledy svojpomocne menili motorový olej v aute vy?
Vydané  Text: 
Screenshot z YouTube videa 04-08 Pre-LP Lamborghini Gallardo Oil Change – Kindergarten Mechanic Marcus Keby sme sa rozhliadli dookola a zisťovali, koľko motoristov ešte dokáže na svojom aute vymeniť olej, zrejme by sme boli sklamaní. Ľudia už dnes skrátka nemajú záujem o manuálnu údržbu svojho vozidla, radšej zájdu do autoservisu a zaplatia za to, aby mali istotu, že celý úkon prebehol v poriadku a technicky správne. A má to svoj dôvod, výmena oleja v servise by mala byť profesionálna a servis má na svoj úkon poskytovať záruky. Samozrejme, taký bežný chlap žijúci v byte zvyčajne ani nevie, kam má odovzdať starý olej, a to je jeden z dôvodov, prečo sa aj s takto banálnou vecou majitelia automobilov obracajú na profesionálov. K tomu prichádzajú do úvahy servisné záruky, nulovanie počítadla v palubnom počítači a ďalšie veci, na ktoré je bežný smrteľník jednoducho krátky. Video nižšie, ktoré bolo svojho času internetovým hitom medzi motoristami, ukazuje vtedy iba päťročného chlapca, ktorý výmenu oleja zvláda už v takto nízkom veku. A nie na hocijakom aute, rovno na Lamborghini Gallardo. Okrem toho si vie poradiť aj s výmenou olejového filtra a tesnenia. Zaujímavosťou je, že počas celého tohto servisného výkonu sa chlapec ani len nezašpinil, čo dáva tušiť, že to celé tak úplne sám nezvládol a zrejme mu pomáhal otec skrytý za kamerou. Napriek tomu je pekné vidieť, že aj chlapci rastú s vedomím, že si mnohé veci môžu spraviť úplne sami.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!