STAROSTLIVOSŤ O AUTO

Ako poriadne umyť auto za 2 eurá na ručnej autoumyvárke? Tento program preskočte, je úplne zbytočný!

Nechcete umývaním auta tráviť veľa času, alebo len hľadáte spôsob, ako ušetriť? Máme pre vás tip, ako môžete efektívne umyť auto na ručnej wapke už za 2 eurá.

Vydané  Text: 

Každý vodič má k umývaniu svojho vozidla osobitný vzťah. Pre niekoho je to príjemná relaxácia, zatiaľ čo iní vnímajú túto činnosť ako plytvanie času a financií. Odporúčame však, aby ste svoje vozidlo navštívili na umývacej linke minimálne raz týždenne. Pravidelné odstraňovanie prachových častíc a vtáčích exkrementov je kľúčom k udržaniu laku v perfektnom stave. Vtáčí trus môže byť obzvlášť škodlivý, pretože dokáže lak poškodiť už po niekoľkých dňoch, a jeho oprava potom vyžaduje prestriekanie poškodeného dielu.

Ak ste v časovej tiesni, alebo nechcete pravidelne míňať veľké sumy na umývanie, máme pre vás niekoľko tipov, ako efektívne a rýchlo vykonať základné čistenie.

AKO NA TO?

Začnite s aplikáciou aktívnej peny, ktorá stojí približne 50 centov. Táto pena sa nanáša pomocou špeciálnej pištole a obsahuje čistiace prostriedky rozpúšťajúce zaschnuté nečistoty, ako sú vtáčie exkrementy, hmyz alebo blato. Nechajte penu pôsobiť aspoň minútu, aby sa zvýšil jej čistiaci účinok.

Pokračujte vkladaním 1,50 €, čo by malo stačiť na tri základné programy. Vďaka predchádzajúcej aplikácii aktívnej peny nemusíte ďalším programom venovať veľa času. Dôležité je udržiavať dynamiku a rýchlo obchádzať vozidlo, pričom vodu striekajte od strechy smerom nadol horizontálnymi pohybmi, vo vzdialenosti približne 20 cm od karosérie a pod miernym uhlom.

OPLACH VYNECHAJTE

Po aktívnej pene nasleduje hlavné umývanie šampónom. Uistite sa, že ste kompletne odstránili penový základ z karosérie. A teraz prichádza náš tip: oplach čistou vodou preskočte, pretože nemá praktický význam. Po šampónovaní/aktívnej pene môžete priamo prejsť k aplikácii vosku. Rýchlo ho naneste na všetky kľúčové časti vozidla a nakoniec auto dôkladne opláchnite osmotickou vodou. Táto demineralizovaná voda nahradí oplach a zabezpečí, že na karosérii nezostanú žiadne škvrny.

Nezabudnite, že ceny na ručných autoumývarkách sa môžu výrazne líšiť. Preto sa pred návštevou informujte o najvýhodnejších ponukách alebo o výhodách členských kariet.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!




Inzercia