Rozhovor

Prvoradá je spokojnosť našich zákazníkov, hovorí Erika Tanečková z TANEX TRNAVA, ktorý predáva aj SsangYong

Spoločnosť Tanex s. r. o. je tu s nami už vyše 30 rokov. Začala predajom ojazdených automobilov a časom sa vypracovala na obľúbeného predajcu a poskytovateľa širokého spektra služieb motoristom. Nedávno pribudla pod jej krídla aj značka SsangYong. To je skvelý námet na rozhovor s konateľkou spoločnosti, Erikou Tanečkovou.

Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024
Vydané  Text: 

Erika Tanečková, konateľka Tanex s.r.o. Foto: Jana Keketi

Vaša spoločnosť TANEX Trnava po počiatočnom dlhoročnom obchodovaní s jazdenkami otvorila predajňu nových áut. Priblížite nám históriu Vašej firmy?

Firmu TANEX založil v roku 1991 môj manžel, Vladimír Tanečka. V roku 1998 oficiálne otvoril nový showroom FIAT a FIAT Professional. Po materskej dovolenke som začala vo firme pracovať i ja. Spoločnými silami sme firmu budovali a rozširovali ďalej. V roku 2015 sme sa rozrástli o značku Mazda a tento rok o značku SsangYong. Získať výhradné zastúpenie pre danú značku v krajskom meste vždy vyžaduje veľa úsilia. Je potrebné mať víziu, chuť napredovať a rozširovať sa, a, samozrejme, mať skvelý tím zamestnancov, o ktorých sa môžete oprieť, a ktorí zdieľajú všetky vízie, ciele a nadšenie spoločne s vami. Začínali ste so značkou FIAT a FIAT Professional.

Inzercia

Advertisement

Mali ste nejaký špeciálny dôvod práve na túto taliansku značku?

Áno, manžel v začiatkoch podnikania s ojazdenými vozidlami obchodoval hlavne s Talianmi a dovážal talianske autá a náhradné diely, takže rozhodnutie požiadať o výhradné zastúpenie značky FIAT a FIAT Professional prišlo spontánne.

Čím ste si získali dobré meno u zákazníkov?

V našej firme sa riadime mottom: „Vaša spokojnosť je náš cieľ.“ Vymysleli sme ho spoločne s našimi zamestnancami pred viac ako 10 rokmi a dodnes ho nosia aj pod logom TANEX na firemnom oblečení. Dobré meno sme si vybudovali poskytovaním kvalitných služieb a vďaka pro-klientskemu prístupu našich zamestnancov. Zakladáme si na budovaní dlhodobých a nadštandardných vzťahov s našimi zákazníkmi i obchodnými partnermi. Dnes pozostáva vaše portfólio nových áut zo značiek FIAT, Mazda a najnovšie aj SsangYong.

Sú to navzájom veľmi odlišné značky. Prečo práve tieto?

Áno, sú odlišné. Multibrand je v našom biznise nevyhnutný. Je potrebné diverzifikovať riziko a poskytnúť klientom širokú ponuku produktov i služieb.

Čo vás presvedčilo venovať sa aj značke SsangYong?

Chceli sme naše dílerstvo posilniť a rozšíriť o ďalšiu značku, budovať multibrand. Dynamicky sa rozvíjajúcu značku SsangYong sme na slovenskom trhu vnímali už dlhodobejšie. V našom meste Trnava importér nemal autorizované zastúpenie, a to sme vyhodnotili ako dobrú príležitosť získať ďalšiu značku pre TANEX a rozšíriť tak ponuku pre našich i nových zákazníkov.

Viete čitateľom priblížiť, čo to obnáša, otvoriť predajňu a servis novej značky?

Je to skutočne dlhodobý proces. V prvom rade je potrebné získať licenciu na autorizovaný predaj a servis vozidiel danej značky, čo obnáša viacero krokov a podmienok, ktoré je potrebné, aby daný predajca spĺňal. Importér musí byť taktiež presvedčený, že vybral správneho zástupcu jeho značky. Pri výbere sa zohľadňuje okrem iného poloha predajne, doterajšie výsledky v regióne, spoločné vízie, stabilita, ochota a možnosti investovať do rekonštrukcie alebo vybudovania nového showroomu, a v neposlednom rade, ako sme už spomínali, dobré meno a vnímanie firmy na automobilovom trhu a v danom meste. Dlhodobo sme vnímali, že náš showroom a hlavná budova Tanex potrebuje rekonštrukciu. Tým, že sme získali zastúpenie značky SsangYong, prišiel ten správny moment prebudovať a zmodernizovať celý showroom i jeho zázemie.

Foto: Juraj Hrivnák

Isto ste už obslúžili nejakých zákazníkov značky SsangYong. Ako vnímajú značku oni a čo si na modeloch SsangYong najviac cenia?

Áno, tešíme sa návštevnosti zákazníkov v našom novom showroome. Kórejské vozidlá SsangYong hodnotia pozitívne a rovnako ako my vnímajú, že sa jedná o kvalitné SUV za rozumné ceny. Skúste nám trochu priblížiť zákulisie práve z pohľadu predajcu a servisného partnera.

Nás sa často čitatelia pýtajú na servis a dostupnosť náhradných dielov práve pri takýchto relatívne „nových“ značkách. Ako vnímate túto problematiku?

Nevnímam zásobovanie náhradnými dielmi ako problém. Diely súvisiace s bežnou údržbou vozidla sú skladom u nás. Pri objednaní dielov od importéra sú diely dostupné do 2-3 pracovných dní. V individuálnych prípadoch sa môže vyskytnúť situácia s nedostupným náhradným dielom, väčšinou sa to stáva v prípade poistnej udalosti. Vtedy musíme počítať s dlhšou dodacou lehotou. Avšak zo skúseností môžem potvrdiť, že s tým sa stretávame aj pri iných značkách a taktiež značkách, s ktorými máme dlhoročnú spoluprácu.

Ktorý z modelov SsangYong je váš najobľúbenejší a prečo?

Mne osobne sa najviac páči Rexton. Preferujem väčšie SUV, kvôli lepšiemu výhľadu a hlavne pocitu bezpečia na cestách. Zo zásady vlastním a jazdím iba na vozidlách značiek, ktoré v Tanexe predávame. Teším sa, keď príde na rad Rexton. V ktorom modeli vidíte najväčší potenciál pre slovenského zákazníka? Korando je najpredávanejší model, ktorý vzhľadom na konkurenciu ponúka za atraktívnu cenu skutočne kvalitné auto s bohatou výbavou.

Foto: Juraj Hrivnák

Môžete sa ako predajňa/servis pýšiť niečím výnimočným vo vzťahu k značke SsangYong?

Máme krásny nový showroom na Nitrianskej 25 v Trnave, a mám obrovskú radosť, že sme nevybudovali iba nový showroom vozidiel pre zákazníkov, ale taktiež sme vybudovali nové a príjemné pracovné prostredie pre našich šikovných predajcov. Čo sa týka servisu, jednoznačne som hrdá na celý náš tím zručných automechanikov v spolupráci s prijímacími technikmi a pracovníkmi skladu náhradných dielov. Sú perfektne zohratí a sú to naozaj odborníci vo svojom obore.

Prezradíte nám na záver, ako v silnom konkurenčnom prostredí Vaša spoločnosť vyvažuje ciele predajov so zameraním na spokojnosť zákazníka? Prečo by sa mal zákazník zveriť práve do rúk spoločnosti Tanex?

Naša firemná filozofia je založená na presvedčení, že skutočný úspech nie je reprezentovaný iba počtom predaných vozidiel, ale aj pozitívnym vplyvom, ktorý na našich zákazníkov máme. Hlboko veríme, že vášeň pre našu prácu a túžba vidieť našich zákazníkov spokojných, sú srdcom nášho podnikania. Každé rozhodnutie, ktoré prijmeme, je vedené túžbou nielen ponúkať kvalitné produkty a služby, ale aj zážitky, ktoré prekonávajú očakávania našich zákazníkov. Toto úsilie sa prejavuje v predaji i popredajných službách, ktoré nám umožňujú budovať dôveryhodné a dlhodobé vzťahy so zákazníkmi. Náš tím neúnavne pracuje na starostlivosti o zákazníkov. Týmto spôsobom nielenže dosahujeme naše firemné ciele, ale tiež prispievame k spokojnosti našich zákazníkov, čím potvrdzujeme, že ich dôvera v nás je správne nastavená. V TANEXE všetko vyriešite pod jednou strechou. Predaj, servis, poistenie, lízing, prihlásenie a prepis vozidla. Máme 33-ročné skúsenosti s predajom a servisom vozidiel. Taktiež ponúkame predaj, dovoz a výkup jazdených vozidiel. U nás jednoducho a rýchlo vymeníte Vaše „staré auto za nové“. Taktiež ponúkame služby autopožičovne – zákazníci si môžu u nás vybrať so širokej ponuky osobných áut, dodávok a 8-9-miestnych mikrobusov. Zaoberáme sa taktiež predajom nových autokaravanov. Našou filozofiou je budovanie vzťahov so zákazníkmi. Predajom a odovzdaním kľúčov od nového vozidla sa totiž s klientom nevidíme poslednýkrát. Práve naopak, náš vzťah iba začína a našim klientom sme k dispozícii kedykoľvek v budúcnosti a môžu sa na nás obrátiť, čokoľvek budú potrebovať.

www.tanex.sk




Vždy som túžil pracovať s autami a tento sen sa mi splnil v tej najdokonalejšej podobe. A nevyužil som ho len na to, aby som sa mohol voziť po meste. Chcel som autám rozumieť a vedieť ich čo najlepšie ovládať. Tak som si ako prvé auto kúpil staré BMW 328i. Po rokoch úprav (auta aj šoféra 🙂 ) som s ním na Slovakia Ringu už naháňal oveľa novšie a silnejšie autá. Vždy ma fascinovala jazda na hrane a tak na okruhu trávim čo najviac času. Či už pre zábavu, alebo občas ako inštruktor. Autá nehodnotím len podľa infotainmentu a objemu kufra, ale najmä podľa charakteru, techniky a jazdných vlastností. Obľúbené autá? Toyota GT86, Mazda MX-5, BMW M3 a Porsche 911 GT3.


ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement