Palivá / Servis

Prémiové palivá Shell V-Power Racing 100: To najlepšie pre motor

Palivo pre najnáročnejších motoristov, tak by sa dal charakterizovať Shell V-Power Racing 100.

Nie je náhoda, že jeho zloženie je na 99 % zhodné s pretekárskym palivom Shell V-Power, ktoré používa tím Scuderia Ferrari
Vydané  Text: 

Shell sa vývoju svojich palív venuje s vášňou už viac ako 100 rokov. Vlastné výskumné a vývojové kapacity pomáhajú značke neustále inovovať vlastnosti pohonných hmôt a reagovať tak na meniace sa požiadavky moderných motorov. V ostatných rokoch sa vývoj vo vlastných technologických centrách Shell zameriava predovšetkým na zlepšenie čistoty palivového traktu. Vrcholom starostlivosti o motor sú prémiové palivá Shell V-Power.

Palivá Shell V-Power novej generácie sú doposiaľ najúčinnejšími palivami Shell, ktoré plne obnovujú výkon motora tým, že pri pravidelnom používaní 100 % čistia jeho kľúčové časti od uhlíkových usadenín a zabraňujú ich ďalšej tvorbe. Jadro účinnosti Shell V-Power spočíva v jeho revolučnom zložení, ktoré je postavené na inovatívnych čistiacich aditívach. Tieto látky pracujú v súlade s motorom, odstraňujú z kritických komponentov usadeniny znižujúce výkon a udržiavajú tieto komponenty motora v perfektne čistom stave. Čistý motor má efektívnejšiu spaľovaciu účinnosť, čím sa plne omladzuje výkon motora a znižujú sa emisie CO2. Treba však pripomenúť, že všetky palivá Shell novej generácie, teda aj Shell FuelSave, obsahujú špeciálne aditíva, ktoré vďaka svojim vlastnostiam pomáhajú udržiavať motor v optimálnej kondícii a zabraňovať vzniku škodlivých usadenín v kľúčových častiach palivového systému. Kvalita palív Shell sa navyše kontroluje nepretržite, od ich namiešania v rafinérii, cez distribúciu, až po skladovanie na čerpacej stanici. Unikátnym prístupom odborníkov zo Shell sa palivo, ktoré prešlo precíznym vývojom a detailnými testami, dostáva v prvotriednej kvalite až do nádrže vášho auta.

Andreas Dreyer, Operational Manager Motorsport, Shell

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Dlhoročné partnerstvo Shell a Scuderia Ferrari sú dlhoročnými technologickými partnermi vo svete motoristického športu. Ich spojenectvo predstavuje jedno z najúspešnejších a najdlhšie trvajúcich partnerstiev vo Formule 1. Spolupráca medzi týmito dvoma ikonickými značkami siaha až do 50. rokov minulého storočia, keď sa Shell stal oficiálnym dodávateľom palív a mazív pre tím Scuderia Ferrari. Odvtedy sú obe značky spojené nielen úspechmi na trati, ale aj neustálymi inováciami a vývojom technológií. Shell prispieva svojimi pokročilými palivami a mazivami, ktoré pomáhajú optimalizovať výkon a spoľahlivosť motorov v ich monopostoch. Shell a Scuderia Ferrari sú dôkazom silného a vzájomne prospešného partnerstva, ktoré sa nepretržite vyvíja a posúva hranice možností vo Formule 1. Pretekárske palivá Shell V-Power pre tím Formule 1 Scuderia Ferrari sú pripravované v Technologickom centre Shell v Hamburgu a obsahujú 99 % rovnakých zlúčenín, ako palivá Shell V-Power Racing 100 dostupné na slovenských čerpacích staniciach. Vďaka svojim jedinečným a čistiacim vlastnostiam sa Shell V-Power stáva neodmysliteľným palivom pre nadšencov motoristického športu, aj pre bežných motoristov, ktorí chcú pre svoje vozidlo maximálnu kvalitu.









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.