SERVIS

Jednoduchá údržba autobatérií: Základné tipy a triky pre predĺženie životnosti

Problémy s akumulátorom sú spravidla spôsobené zlou, resp. žiadnou údržbou. Ďalšími rizikovými faktormi, ktoré výrazne skracujú životnosť akumulátora sú mráz, dlhodobé parkovanie alebo ponechanie omylom rozsvietených svetiel.

Najnovší rad príslušenstva spoločnosti OSRAM na nabíjanie a údržbu akumulátorov – BATTERYcharge, poskytuje pokročilé riešenia pre vodičov ale aj servisy.
Vydané  Text: 

Udržujte akumulátor v kondícii

Rad inteligentných nabíjačiek OSRAM BATTERYcharge pomáha udržiavať akumulátory v kondícii. Skladá sa z modelov 901, 904, 906 a 908, ktoré môžu nabíjať 6 a 12voltové akumulátory s kapacitou až 170 Ah a taktiež 24voltové akumulátory s kapacitou až 70 Ah (model 908).

Nabíjačky OSRAM nabíjajú ako máloktoré na trhu všetky typy akumulátorov, vrátane lítium-iónových. Sú vybavené záložnými funkciami, ktoré pomáhajú chrániť akumulátor pred vybitím v zime alebo pri dlhšej odstávke. Nabíjačky majú ľahko čitateľný LCD displej s podsvietením a všetky funkcie je možné ovládať stlačením tlačidla.

K dispozícii je tiež kábel so svorkami s očkami, ktorý je možné trvalo nainštalovať do vozidla, aby bolo pripojenie nabíjačky rýchlejšie a jednoduchšie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zariadenia sú ďalej vybavené bezpečnostnou funkciou, ktorá zabraňuje poškodeniu elektrického systému vozidla v dôsledku pripojenia opačnej polarity.

Osram BATTERYcharge

Ponuka pre profesionálov

Spoločnosť OSRAM ponúka aj inovatívne nabíjačky a testery pre dielne a profesionálne automobilové techniky. Zariadenie na kontrolu stavu akumulátorov a ich nabíjanie, ktoré mechanikom umožňujú rýchlo overiť stav akumulátora a v prípade potreby ho nabiť, sa skladá z testera BATTERYtest PROinteligentnej nabíjačky BATTERYcharge PRO.

Tester akumulátorov OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje presne skontrolovať stav batérie a elektrických systémov vo vozidlách s 12 a 24 voltovou inštaláciou, ako sú motocykle, osobné, úžitkové a nákladné automobily. Pri kontrole stavu akumulátora prístroj overí aj alternátor, štartér a uzemnenie. Výsledky je možné vytlačiť pomocou vstavanej termotlačiarne alebo preniesť do počítača pomocou karty SD. Súčasťou balenia je ochranné puzdro na uloženie a prepravu zariadenia.

Osram BATTERYtest PRO / Kliknite pre zobrazenie webstránky Osram

OSRAM BATTERYcharge PRO sú profesionálne inteligentné nabíjačky vhodné pre širokú škálu 12 a 24voltových autobatérií. Podľa potrieb si možno vybrať zariadenia PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A alebo PRO 100A. Čísla v názvoch udávajú maximálny nabíjací prúd.

Rad OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodný na nabíjanie olovených aj lítiových akumulátorov a akumulátorov vo vozidlách so systémom štart-stop. Voľba prevádzkového programu nabíjačky je na užívateľovi. Nabíjanie preto môže byť podľa potreby pomalé alebo rýchle.

Nové nabíjačky sú ideálne nielen na použitie v dielňach, ale aj v autosalónoch, napríklad na nabíjanie akumulátorov vystavených vozidiel. Okrem svojej primárnej funkcie nabíjania batérií majú prístroje OSRAM BATTERYcharge PRO taktiež možnosť vykonávať testy stavu akumulátorov a alternátorov.

Všetky zariadenia tohto radu sú vybavené prehľadným LCD displejom a majú možnosť optimalizácie stavu akumulátora. V prípade lítiových akumulátorov je nabíjací cyklus u všetkých nabíjačiek BATTERYcharge PRO 7-stupňový (okrem PRO 30A, kde je cyklus 8-stupňový), zatiaľ čo ostatné akumulátory sa nabíjajú v 9-stupňovom cykle (okrem PRO 60A, kde je cyklus 3-stupňový).

Všetky jednotky majú reguláciu nabíjacieho prúdu. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A sú malé, ľahké a ľahko sa prenášajú z miesta na miesto, zatiaľ čo väčší model PRO 60A je vybavený kolieskami a pohodlnou rukoväťou.









Pokračujte na ďalší príspevok »