KIA BLOG

Kia vymyslela šikovnú kampaň. Influencerov posadila do výkonného elektromobilu, aby verejne ukázala ich „slabosti“

Zachovať si chladnú hlavu vo výkonnostnom elektromobile nie je jednoduché, zvlášť vtedy, keď máte vo zvyku dávať najavo svoje emócie cez streamovacie služby do celého sveta.

Vydané  Text: 

Ak ste na tom podobne ako ja, teda nehrávate hry na žiadnej konzole, počítači ani na mobile, a nemáte ani prehľad o influenceroch v hernom biznise, môže vás angažovanie značky Kia v e-športoch prekvapiť. Nedávno sme písali o tom, že Kia je partnerom šampionátu League of Legends, ktorý je vskutku masovou záležitosťou. Na svete sú milióny ľudí (a na moje prekvapenie to nie sú iba deti), doslova žijúcich touto hrou a hráčov, ktorí sa už dnes môžu seriózne považovať za profesionálov, sledujú na sociálnych sieťach. Facebook a Instagram sú minulosťou, nová generácia už preferuje modernejšie platformy.

Značka Kia sa snaží v tejto oblasti etablovať aj tak, že je partnerom šampionátu a realizuje sprievodné propagačné akcie. Tá najnovšia je celkom dobre vymyslená a stojí za pozornosť. Mnohých poteší už len tým, že pri nej došlo jednému influencerovi nevoľno (aspoň tak to vyzerá na videu).

Kia využila frázu, ktorá sa používa v hernom prostredí, teda tilt-proof. Tak sa označuje niekto, kto sa nenechá vyviesť z miery, teda je aj v napätých situáciách pokojný a koná racionálne. Cieľom automobilky bolo hráčov s takýmto charakterom posadiť do elektromobilu EV6 a verejne demonštrovať, že jazdné vlastnosti týchto áut hráčov prekvapia, ohúria, že skrátka stratia hlavu.

Hráči-streameri-influenceri @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki a @Romainjacques sa teda zapojili do výzvy spoločnosti Kia #tiltproofchallenge. Všetci počas divkokých jázd s profesionálnym vodičom zaznamenali zvýšenie srdcovej frekvencie a zmeny výrazu tváre, čo znamená, že žiadny hráč sa nedokázal vyhnúť „tilted“ – vyvedeniu z miery.

Ako prvý sa do súťaže zapojil Romain Jacques, francúzsky tvorca obsahu za Tím BDS. Hoci začína stoicky, pri zvlášť intenzívnom zrýchlení z neho vyletí vulgarizmus, ktorý sa v podstate počíta ako „náklon“. Ďalším v poradí je Daniel Broekmann, nemecký streamer za tím NNO a Eintracht Spandau. Keď EV6 GT vyrazí na trať, oči sa mu rozšíria a ústa stiahnu, čo ho diskvalifikuje zo súťaže. Jorge Casanovas, španielsky streamer za Tím Heretics, sa pripravuje pomocou utišujúceho dýchania, keď zrazu vozidlo EV6 GT náhle zrýchli a z hráča vyletí výkrik. Carmen Sánchezová, ďalšia streamerka zo španielskeho Tímu Heretics, to má asi najťažšie zo všetkých, pretože keď vodič reže ostrú zákrutu, začne sa chichotať, vrieskať a vykrikovať.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Všetci štyria hráči vystupujú z vozidla EV6 GT a vyzerajú otrasení a zadychčaní. Video sa končí výzvou smerujúcou k divákom: „A čo vy? Ste odolní voči náklonu?“

Je pravda, že Kia EV6, zvlášť vo verzii GT, je ultimatívnym športovým elektromobilom určeným na bežné cesty, ktorý asi nikoho nenechá chladným. Presvedčili sme sa o tom v našom redakčnom teste:  TEST KIA EV6 GT

Inzercia

Inzercia

Tlačová správa spoločnosti KIA k tejto téme:

Kia EV6 GT vyzýva štyroch hráčov, aby pri vzrušujúcej kaskadérskej jazde zostali „odolní voči náklonu“ („tilt-proof“)

  • Streameri @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki a @Romainjacques sa zapojili do výzvy spoločnosti Kia #tiltproofchallenge
  • Účastníci jazdili vo vozidle EV6 GT vysokou rýchlosťou na trati s profesionálnym jazdcom
  • V hernom žargóne výraz „tilt-proof“ („byť odolný oči náklonu“) znamená zachovať pokoj, keď sa človeku v niečom nedarí
  • Všetci účastníci zaznamenali zvýšenie srdcovej frekvencie a zmeny výrazu tváre, čo znamená, že žiadny hráč sa nedokázal vyhnúť „tilted“ („náklonu“)
  • Na Slovensku od 16. septembra séria kvalifikačných turnajov

V najnovšom videu, ktoré predstavuje partnerstvo spoločnosti Kia s európskym šampionátom v hre League of Legends pre región EMEA (LEC), si štyria hráči na vlastnej koži vyskúšali vysokovýkonný model Kia EV6 GT, aby sa presvedčili, či sú „odolní voči náklonu“ („tilt-proof“). V hernej terminológii sa pojmom „náklon“ („tilt“) označuje stav rozčúlenosti a „byť odolný voči náklonu“ znamená zachovať pokoj, keď sa človeku nedarí podľa jeho predstáv.

V súťaži Kia Tilt-Proof Challenge jazdil profesionálny jazdec po uzavretej trati. Séria kamier a snímačov merala srdcovú frekvenciu streamerov a sledovala výraz ich tváre, či sa v ňom neobjavia známky „náklonu“, teda emocionálneho rozrušenia. Výsledky si možno pozrieť pod #tiltproofchallenge.

Žiadny hráč sa nedokázal vyhnúť „náklonu“

V dvojminútovom videu sa predstavujú streameri @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki a @Romainjacques a po nich nasleduje samotné vozidlo a pojem „odolný voči náklonu“. Dynamické zábery jazdy na modeli EV6 GT sprevádzané výkrikmi a tlkotom srdca hráčov vytvárajú atmosféru nabitú energiou, ktorú ešte umocňuje dramatická hudba. Zdravotník, bývalý lekár, ktorý sa neskôr preorientoval na šampionát LEC, má na starosti moderovanie, vysvetľuje, ako súťaž funguje a vyzýva hráčov, aby sa postavili svojmu „náklonu“.

Ako prvý sa do súťaže zapojí Romain Jacques, francúzsky tvorca obsahu za Tím BDS. Hoci začína stoicky, pri zvlášť intenzívnom zrýchlení z neho vyletí vulgarizmus, ktorý sa v podstate počíta ako „náklon“. Ďalším v poradí je Daniel Broekmann, nemecký streamer za tím NNO a Eintracht Spandau. Keď EV6 GT vyrazí na trať, oči sa mu rozšíria a ústa stiahnu, čo ho diskvalifikuje zo súťaže. Jorge Casanovas, španielsky streamer za Tím Heretics, sa pripravuje pomocou utišujúceho dýchania, keď zrazu vozidlo EV6 GT náhle zrýchli a z hráča vyletí výkrik. Carmen Sánchezová, ďalšia streamerka zo španielskeho Tímu Heretics, to má asi najťažšie zo všetkých, pretože keď vodič reže ostrú zákrutu, začne sa chichotať, vrieskať a vykrikovať.

Všetci štyria hráči vystupujú z vozidla EV6 GT a vyzerajú otrasení a zadychčaní. Video sa končí výzvou smerujúcou k divákom: „A čo vy? Ste odolní voči náklonu?“

Hráči spätne premýšľajú nad „inšpirujúcou“ výzvou

Po skončení natáčania mali hráči možnosť zhodnotiť svoje skúsenosti z jazdy vo vozidle Kia EV6 GT. „To, že mi Kia dala príležitosť absolvovať túto výzvu, je neuveriteľné. Takéto akcie v rámci sveta hier sú veľmi inšpiratívne a ak mám byť úprimná, možnosť sadnúť si do EV6 GT ma nepochybne posunula až na hranicu možností!“ uviedla Carmen Sánchezová (@Carmensandwich). „Jazda na modeli KIA EV6GT je jedinečný zážitok, ktorý človeka posúva na hranicu možností.“

„Bola to super zábava. Vedel som, že to bude ťažká výzva, pretože je v nej veľa rýchlosti, ale nečakal čom, že až tak veľa,“ priznal sa Jorge Casanovas (@Werlyb). „Myslím, že je zjavné, že Kia EV6 GT je o emóciách, ktoré sa nedajú ovládať.“

Zábavná výzva spojila hernú kultúru s modelom Kia EV6 GT

Schopnosť zachovať pokoj a zostať „odolný voči náklonu“ je súčasťou hernej kultúry. V zúrivej hre, ako je League of Legends, je pre hráčov ťažšie zachovať si chladnú hlavu. Na podporu športového správania sa v hre zaviedol systém, v rámci ktorého môžu hráči oceniť svojich spoluhráčov za to, že sú „odolní voči náklonu“. Za každé zvýšenie hodnosti v tomto smere môžu hráči získať herné odmeny. Získanie pocty za „odolnosť voči náklonu“ je nielen prejavom dobrého športového správania, ale aj veľkou odmenou pre samotných hráčov „odolných voči náklonu“.

Aj keď žiadny z hráčov, ktorí sa zúčastnili výzvy spoločnosti Kia, sa nedokázal vyhnúť „náklonu“, rozhodne mali možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, čoho je Kia EV6 GT schopná.

„Táto kampaň bola dokonalou príležitosťou na spojenie dvoch koncepcií: odolnosti voči náklonu, ktorá súvisí s naším partnerstvom s Majstrovstvami v hre League of Legends pre región EMEA, a modelu EV6 GT – naším Najlepším výkonným autom na svete za rok 2023,“ uviedol David Hilbert, riaditeľ marketingu spoločnosti Kia Europe. „Tým, že sme účastníkov vyzvali, aby na modeli EV6 GT jazdili bez ,náklonuʻ, sme mohli ukázať, aký zábavný a dynamický je zážitok z jazdy v tomto vozidle. Skutočnosť, že každý z nich sa ,naklonilʻ, len dokazuje, čoho je Kia EV6 GT schopná – povznášajúceho a dynamického jazdného výkonu.“

Kia ako hlavný partner Majstrovstiev v hre League of Legends pre región EMEA (Európa, Blízky východ a Afrika)

Videá sú najnovšími zo série videoklipov, ktoré oslavujú partnerstvo značky Kia so šampionátom hry League of Legends pre región EMEA (LEC). Medzi predchádzajúce kampane patrili „Zostaň verný svojej dráhe“#LegendsGoElectric.

O modeli Kia EV6 GT

Kia EV6 GT, ktorá bola začiatkom tohto roka na udeľovaní cien World Car Awards 2023 vyhlásená za Najlepšie výkonné auto na svete, je plne elektrický vysokovýkonný crossover, v ktorom sa snúbi povznášajúci výkon s exkluzívnym komfortom a pôsobivým reálnym dojazdom. Vďaka najvyššej rýchlosti 260 km/h a plne elektrickému dojazdu (AER) 424 km si zákazníci modelu Kia EV6 nemusia vyberať medzi výkonom a pohodlím. K dynamickým jazdným schopnostiam prispieva aj kombinovaný výkon 430 kW (585 k), ktorý umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy. 

Séria turnajov League of Legends v rámci YGames Open Series powered by Kia na Slovesnku

Vďaka partnerstvu s najatraktívnejšou ligou e-športu, League of Legends, Kia spoznala vzrušujúci nový svet, ktorý chce sériou turnajov amatérskych tímov na Slovensku hráčom ukázať a inšpirovať ich na všetkých úrovniach a vo všetkých rolách.

Na Slovensku začne kvalifikačná séria turnajov League of Legends 16. septembra, v rámci ktorej sa budú konať 4 kvalifikačné turnaje, pričom z každého turnaja postúpi najlepšia dvojica do play-off. Práve tam sa spomínaných 8 tímov stretne a bude hrať o finančné prizepool a vecné ceny od Kia. Zápas o tretie miesto a grandfinále bude streamovaný na Twitch kanáli YZone.

YGames Open Series powered by Kia je turnaj pre amatérskych hráčov. Vstup majú povolené náhodné mixy, stredoškolské tímy, vysokoškolské tímy a podobne – v tomto smere sa žiadne obmedzenia nekladú. Registrácie do turnajov sú zadarmo, na potvrdenie účasti stačí vyplniť registračný formulár na webe yzone.sk. Kým hráči hrajú preto, aby sa zlepšovali a zdokonaľovali svoje schopnosti, Kia hrá dôležitú úlohu v tom, že je zdrojom inšpirácie. Vďaka našej spoločnej silnej vízii sebazdokonaľovania a rastu zapálime v budúcich legendách veľkú vášeň a inšpiráciu a tým sa budeme inšpirovať k tomu, aby posúvali svoje hranice a prekonávali samých seba.

Turnaj vyvrcholí duelom o 3. miesto a finálovým zápasom, ktoré sa odohrajú 9.12.2023.

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.