KIA BLOG

KIA EV9 sa prvýkrát predviedla aj dynamicky. Automobilka si ako miesto debutu vybrala festival rýchlosti v Goodwoode

Profesionálna jazdkyňa Jade Pavelej s ním niekoľkokrát počas podujatia pretekala do kopca dlhého 1,86 kilometra.

Je to prvé elektrické SUV značky Kia s tromi radmi sedadiel, k dispozícii bude v 6- alebo 7-miestnej konfigurácii
Vydané  Text: 

V rámci tohtoročného Goodwood festivalu rýchlosti (Goodwood festival of Speed) v anglickom grófstve Sussex sa odohral európsky dynamický debut očakávaného modelu Kia EV9. Po májovom statickom predstavení vo Frankfurte bol model EV9 predvedený všetkým návštevníkom a fanúšikom ikonických vozidiel.

Štvordňové letné podujatie, ktoré sa konalo od 13. do 16. júla 2023 navštívilo viac ako 200 000 návštevníkov, pričom ďalšie milióny ho sledovali v celosvetovom vysielaní.

Úplne nové elektrické SUV EV9, ktoré je vlajkovou loďou značky Kia bolo dynamicky predvedené na prestížnych pretekoch do vrchu. Profesionálna jazdkyňa Jade Pavelej s ním niekoľkokrát počas podujatia pretekala do kopca dlhého 1,86 kilometra. Medzi jednotlivými jazdami bola EV9 vystavená v padoku „First Glance“ a v sekcii „Electric Avenue“.

Goodwood Festival of Speed je celosvetovo najväčšia akcia svojho druhu, ktorá oslavuje všetko čo je práve v automobilovom priemysle vzrušujúce a inovatívne. Každé leto sa ho zúčastnia vystavovatelia, výrobcovia, novinári a nadšenci.

Festival Goodwood je najväčšia automobilová „záhradná párty“ na svete

Na festivale, ktorý sa koná v prostredí usadlosti Goodwood House v južnom Anglicku veľa slávnych značiek odhaľuje svoje nové modely.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Festival je známy zaujímavým predvádzaním vozidiel z celej histórie motorizmu a motoršportu. Tento rok oslavuje festival v Goodwoode svoje 30. výročie, čo bola skvelá príležitosť pre predstavenie novej vlajkovej lode značky Kia, elektrického SUV EV9, európskemu publiku.

Koľko stojí nová Kia EV9?

Na slovenskom trhu sa model uviedol v exkluzívnom predpredaji v dvoch úvodných stupňoch výbavy, Earth 1st Edition a GT-line 1st Edition.

Cena verzie s úrovňou výbavy Earth 1st Edition je 74 990 EUR a cena GT-line 1st Edition je 82 990 EUR.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »