Fotogaléria:Rio, konkurent Fabie

Decembrové vydanie magazínu auto motor a šport ponúka zaujímavé čítanie na zimné večery.


**Opel Astra novej generácie** sme odskúšali v prvom podrobnom slovenskom teste. Stačilo odľahčenie vyzývateľa Golfu na to, aby mohol mať pod kapotou trojvalec? **Renault Talisman** má ťažkú úlohu napraviť reputáciu po Lagune. Na prvých kilometroch sme zisťovali, či má v náročnej strednej triede šancu podobne ako **Kia Optima**. Mimo cesty sme skúšali schopnosti nového **Nissanu NP300 Navara** aj **Range Rover Evoque bez strechy**.

**Volvo XC90** v samostatnom teste presvedčilo, teraz sme ho postavili **proti overeným klasikom BMW X5 a Volkswagen Touareg**. Ford S-Max s automatom a 4×4 nevynecháva nič v oblasti pohonu, ale uspokojí celú veľkú rodinu? Menším famíliám by pritom mohol stačiť aj **VW Touran**. Tak ako predchodca, aj nový **Superb Combi** kraľuje vnútorným priestorom. Nová technika však najväčšiu Škodu posúva ešte ďalej. **Honda HR-V prichádza v druhej generácii** až po 16 rokoch, overovali sme, či už je ten správny čas. Čas prišiel aj na **facelift** **Kie cee’d**, čo nové prináša, sledujeme v podrobnom dvojmesačnom teste, podobným spôsobom sme preverili aj **Hyundai i40**.

Nástup zimy znamená horšie podmienky na cestách. Poradíme **ako na žiarovky**, v teste pneumatík sme hľadali **najlepšie zimné obutie** s rozmerom 225/50 R 17. **Pred zimou potrebuje aj auto zvýšenú starostlivosť**, či už sa s ním bude jazdiť, alebo prečká studené obdobie v garáži. Bezpečnosť starších detí je trochu na okraji záujmu, vyriešiť ju majú **detské** **sedačky i-Size**, ktoré robia na trhu ešte väčší zmätok. Pomôžeme vám zorientovať sa v ňom.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.