Fotogaléria:Rodinný Peugeot Partner Tepee

Májové vydanie magazínu auto motor a šport už nájdete v stánkoch a trafikách. Vnútri sú aj tieto témy:


Popularita SUV stále neutícha, do segmentu tých malých sa chce pustiť aj Mníchov a Ingolstadt, **zoznámime vás s BMW Urban Cross a Audi Q1**. Mazda modernizovala CX5 a podľa rovnakého receptu uvarila aj menšiu CX3, s oboma sme absolvovali prvé kilometre. V triede veľkých, luxusných a rýchlych SUV sme porovnali **BMW X6 a Porsche Cayenne**, ktorý Nemec je lepší?

Čakanie na Godota skončilo, konečne sme na našich cestách otestovali **Ford Mondeo,** nezostarlo pri tom čakaní až príliš? Na skutočného exota sme sa pozreli **v teste Volkswagenu XL1**, s plug-in hybridom sme jazdili za liter paliva na 100 km, niečo však preto treba aj obetovať. Pre bežný život je dobré zvoliť niečo triezvejšie, otestovali sme **modernizovanú Hondu Civic, Peugeot 508 RXH s naftovým motorom, Subaru Forester po facelifte** a mnoho ďalších automobilov.

S oteplením prichádza čas prezúvanie, hľadali sme **najlepšie letné pneumatiky s rozmerom 225/50 R17**. Halogénové žiarovky vo svetlách už v mnohých modeloch vystriedali xenónové výbojky a LED. V laboratóriách Audi sme sa boli pozrieť, **ako budeme svietiť v blízkej budúcnosti**. Podrobne sme sa pozreli aj na **vývoj parametrov automobilov za 40 rokov**, spravili naozaj podstatný krok vpred. Naspäť sa pozrieme aj s jedným **VW Polo, ktoré sme vytiahli z bazáru** a skúmali sme, či ospravedlní svoju vyššiu cenu.

Haiti vyzerá po zemetrasní ako koniec sveta, spokojne si tu však žije a **miestnym pomáha jedna** **Praga V3S**, pozrite si príbeh legendárneho stroja. Legendou je aj **Ken Block, kráľ driftu**, ktorý vo svojej poslednej Gymkhane vytiahol naozaj silný nástroj na zábavu. **Extra príloha** je venovaná jari, ktorú je najlepšie stráviť vonku. Poradíme, ako vypestovať dokonalý trávnik a ako vybrať správnu kosačku. Po všetkej tej práci príde čas aj na **relax pri grilovaní**.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.