Fotogaléria:Slovenské ceny pre Hyundai ix55

Mercedes-Benz ovládol anketu World Car of the Year (WCOTY), víťazom je trieda C.


Pokračujúca modelová ofenzíva Mercedesu sa stretáva s úspechom. Posledné prevedenie triedy C s označením W205, vyrábané od minulého roka, je podarené auto. A to natoľko, že sa mu podarilo získať prestížne ocenenie 2015 World Car of the Year (WCOTY), ktoré sa vyhlasovalo na začiatku apríla v New Yorku.

Titul WCOTY každoročne udeľuje porota zložená z automobilových novinárov z celého sveta, na rozdiel od mnohých iných obdobných ocenení tu rozhoduje odborná verejnosť na základe mnohých kritérií.

V záverečnom kole sa stretol Mercedes-Benz triedy C, Volkswagen Passat a Ford Mustang. Porota na víťaznom Mercedese ocenila najmä jeho hybridnú konštrukciu kombinujúci hliník a oceľ, prepracované pohonné ústrojenstvo a z hľadiska posádky veľmi dobrú kvalitu jazdy.

Okrem hlavnej kategórie svetového auta roka porota ďalej ocenila Mercedes-Benz S Coupé ako svetové luxusné auto roka a Mercedes AMG GT ako svetové športové auto roka. V ankete tiež uspel Citroën C4 Cactus za svoj progresívny dizajn a BMW i8 za moderný prístup k ekológii.

Kým v celosvetovom meradle Mercedes-Benz triedy C svojho konkurenta VW Passat porazil, v európskej ankete sa víťazom už pred mesiacom stal práve Passat. Úplne v inom duchu potom rozhodovala porota v prípade Slovenskej republiky, kde sa oba vyššie spomenuté modely museli skloniť pred Škodou Fabia.

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.