Fotogaléria: Nový VW ID.Buzz Long Wheelbase, predĺžená verzia najpraktickejšieho elektromobilu

Zväčšenie rázvoru vďaka modulárnej platforme MEB je iba jedna z výhod, ktoré majú nové autá koncernu Volkswagen.

V predaji bude aj verzia GTX s pohonom 4x4.
Vydané  Text: 

Fotogalériu nájdete na konci tohto príspevku.

S dĺžkou 4 962 mm a až siedmimi sedadlami má byť veľký ID. Buzz je dokonale pripravený na uvedenie na trh v Severnej Amerike. Zároveň rozširuje svoje spektrum možných aplikácií v Európe.

Dodatočná dĺžka v dôsledku zväčšenia rázvoru o 250 mm vytvára priestor pre tretí rad sedadiel, ktorý poskytuje až 2 469 litrov úložného priestoru, a pre novú, väčšiu 85 kWh batériu (netto), ktorá poskytuje ešte väčší dojazd. Nové tepelné čerpadlo zvyšuje účinnosť v zime.

Medzi ďalšie novinky veľkého elektrického VW Bus patrí head-up displej, modernizovaný informačno-zábavný systém novej generácie a parkovanie na diaľku cez smartfón.

Medzitým novonavrhnuté high-tech panoramatické strešné okno s inteligentným sklom prináša spomienky na legendárny autobus Samba z 50. rokov. S rozlohou 1,5 štvorcového metra je to najväčšia sklenená strecha, akú kedy Volkswagen vyrobil. Inteligentné sklo je možné zmeniť z priehľadného na nepriehľadné a naopak pomocou dotykového posúvača alebo hlasového asistenta. Severoamerické verzie budú obsahovať aj klimatizované sedadlá a osvetlené logo Volkswagen vpredu.

Predĺžený VW ID. Buzz bude k dispozícii aj s novým elektromotorom s výkonom 210 kW (286 k). Tento elektromotor zvyšuje maximálnu rýchlosť na elektronický limit 160 km/h (európsky ID. Buzz s výkonom 150 kW: 145 km/h) a dosiahnuť akceleráciu z nuly na 100 km/h už za 7,9 sekundy.

Navyše, na rok 2024 je ohlásená verzia s pohonom všetkých kolies GTX s výkonom 250 kW (339 k). ID.Buzz GTX zvládne šprint z 0 na 100 km/h za 6,4 sekundy, vďaka čomu je ideálny na rýchle splynutie s premávkou na diaľnici, uvádza výrobca vo svojej tlačovej správe pre USA a Kanadu.









Pokračujte na ďalší príspevok »