Redakčný špeciál

Finále testu AUDI Q8 SUV: Skvelé auto, čo dodať. Sumarizujeme dôvody, prečo by ste si ho mali kúpiť aj vy

Audi Q8 SUV je síce športové auto, ale aj rodinné. Je to SUV, ale s estetikou kupé a bezrámovými oknami ulahodí aj oku estéta. No a technologická vyspelosť, to je triumf, ktorý má Audi pripravený pre každého zákazníka bez ohľadu na stupeň výbavy.

Pozrite sa s nami na tri časti seriálu o Audi Q8 SUV.
Vydané  Text: 

Je pravda, že dnes robia automobilky naozaj dobré autá. Technologický pokrok v uplynulých dvoch desaťročiach je priam nevídaný a zdá, že to najlepšie máme ešte len pred sebou. Alebo to najhoršie? Záleží na pozorovateľovi.

Možno práve v tomto kontexte nachádzame ďalšiu zo silných stránok modelu Audi Q8 SUV. Je to totiž SUV so síce supermoderným, ale predsa spaľovacím pohonom, v našom prípade na naftu, ktorá je pre mnoho zákazníkov doslova na nezaplatenie.

Zároveň ale ide o špičkovo naladené športové vozidlo s pridanou úžitkovou hodnotou, ktorá z neho robí vskutku ideálne rodinné auto na každodenné úlohy i dlhšie cesty za dovolenkou.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Napokon je to technologická vyspelosť, ktorá Audi Q8 SUV posúva do sveta, ktorý býva asociovaný skôr s elektromobilitou. A predsa – keď nasadenete za volant Audi Q8 SUV, akoby ste sa ocitli v automobile novej éry. Dotykové obrazovky, už na prvý pohľad veľký apel výrobcu na moderný spôsob ovládania funkcií vozidla, delikátne povrchové materiály a vôbec luxusná atmosféra bez tendencií maskovať jednoduchosť minimalizmom. Takto si predstavujeme poriadne luxusné SUV držiace krok s dobou, ktoré zároveň vzdáva úctu automobilovej histórii.

Všetkému – aj technologickej stránke, aj jazdným vlastnostiam, aj obchodnej ponuke a tiež historickému kontextu – sme sa venovali v troch príspevkoch, ktoré sme vydali v priebehu januára a februára 2024. Na záver prikladáme video bez komentára, ktoré odhaľuje zopár detailov o charaktere a funkciách Audi Q8 SUV.

Audi, bolo nám potešením!

Inzercia

Inzercia

Inzercia





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »