Po českej diaľnici sa opäť preháňala formula. Tentokrát jej robili sprievod ďalšie dva superšporty

Česká diaľnica D4 cez víkend opäť pútala pozornosť. Po troch rokoch sa tam znovu objavil monopost Formula 1. Tentokrát v sprievode ďalších dvoch superšportov.
Vydané  Text: 
Niektorí z vás si možno pamätajú na rok 2019. Vtedy sa po českej diaľnici prvýkrát preháňal monopost formula. Polícia incident začala s menším odstupom riešiť, no nakoniec z toho pilot tohto závodného špeciálu vyviazol beztrestne. Tamojšie úrady totiž stíhanie o nejaký čas neskôr ukončili z dôvodu nemožnosti identifikácie páchateľa kvôli prilbe. Možno aj práve preto sa cez víkend na českej D4 objavila formula opäť. ### Opäť na rovnakej diaľnici Internet cez víkend zaplavili fotografie a videá, ktoré zachytávajú na českej diaľnici D4 monopost odkazujúci na Formula 1 (Dallara GP2/08). Diaľnica vedie z Prahy smerom na juh až po mesto Příbram a následne pokračuje krátkym úsekom medzi obcami Mirotice a Předotice. Podľa všetkého ide o rovnaké auto, aké sa po tejto diaľnici preháňalo už v roku 2019. Zaujímavosťou je, že sprievod tomuto špeciálu robilo Bugatti Chiron a Lamborghini Aventador SVJ. Samozrejme zatiaľ nie je možné potvrdiť, že tieto tri autá boli v nejakom bližšom spojení alebo išlo len o náhodné stretnutie. Video zachytávajúce monopost na diaľnici môžete vidieť na priloženom videu:
### Polícia si nič nevšimla Podľa vyjadrenia hovorkyne stredočeskej polície Vlasty Suchánkovej pre portál [novinky.cz](https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-dalnici-d4-se-prohanela-formule-opet-40405695#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz), polícia zatiaľ neeviduje žiadne bližšie informácie ohľadne víkendového incidentu. Každopádne sa tým príslušné úrady budú bližšie zaoberať. ### Monopost zlatej éry Ferrari Medzitým portál [motor1.com](https://www.motor1.com/news/604257/ferrari-f1-car-czech-highway/) zverejnil svoje odhady. Má ísť o poctu **monopostu Ferrari F2004** z roku 2004 postavenú na aute [Dallara GP2/08](https://lookcharms.com/formula-1-ferrari-spotted-on-motorway/). V zmienenom roku sa s autom Ferrari F2004 stal **Michael Schumacher** rekordný siedmykrát majstrom sveta F1. Paradoxom však je, že monopost bol ešte dodatočne upravený, pretože od roku 1990 do roku 2009 v kokpite Ferrari v sérii F1 nesedel žiadny pilot, ktorý by nosil číslo sedem – práve to je vyobrazené na bočných lamelách zadného krídla. Jednou z možností je, že pokiaľ sa skutočne jedná o poctu zmienému monopostu Ferrari F2004, tak číslo 7 má symbolizovať práve Schumacherov rekord. Či však tentokrát **tajomný český pretekár** dostane nejaký trest je nateraz otázne. Po incidente z roku 2019 sa ho síce podarilo identifikovať, no neskôr bolo šetrenie úradmi zastavené.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.