Podozrivo lacné jazdené auto? Mohlo byť opravené práve takto, ako starší Opel na videu

Toto je najhoršia oprava podvozka, akú sme videli – a to sme už na vlastné oči a na internete videli azda všetko.
Vydané  Text: 
Keď si kupujete jazdené auto, musíte počítať s tým, že s ním bolo zaobchádzané všelijako. Napríklad, že bolo používané extrémnymi šetričmi paliva jazdiacimi na 1000 ot./min., bolo využívaní ako „firemný off-road“, má za sebou početné nehody a možno bolo aj prevrátané či utopené, že už pri druhom majiteľovi malo stočený odometer o 50 000 km alebo s ním celkovo predchádzajúci majitelia zaobchádzali nevhodne. V neposlednom rade sa na zlej technickej kondícii vozidiel podpisuje aj neprofesionálny a provizórny servis, ktorý postupne robí z auta nebezpečné vozidlo. Rozumný kupec si auto preto prezrie dôkladne a spolu interiérom a karosériou aj podvozok. Ak na ňom zbadá neodbornú prácu, záplaty, improvizácie, mal by dať od auta ruky preč. Rozpoznať odbornú od neodbornej práce je však pre laika častokrát veľmi ťažké, spolieha sa skôr na garancie od prechádzajúceho majiteľa a dôveruje svojmu prvému dojmu. Prípad, ktorý zachytáva video nižšie, je práve príkladom neprofesionálnej opravy podvozka. Ide o vrchol improvizácie a dočasných riešení. Už len samotný spôsob, akým sa opravár dostal k podvozku staršieho Oplu Corsa, je fascinujúci: prevrátil celé auto na bok, pričom ho oprel o pneumatiky. Nasleduje pledája provizórnych záplat, odstraňovania nánosov špiny, korózie, tmelovania a ďalších úkonov, ktoré majú nielen krátku životnosť, ale pre vodiča a posádku sú doslova nebezpečné.
Pred kúpou jazdeného auta venujte dostatok pozornosti jeho technickému stavu, a to aj v prípade, že stojí veľmi málo peňazí a nemáte vysoké očakávania.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!