Na Slovensku spoplatnia parkovanie aj na sídliskách! Majitelia firemných áut a dodávok nezaparkujú vôbec.

Problémy s parkovaním na sídliskách už mnohým vodičom začínajú prerastať cez hlavu. **Situácia je vážna nielen v Bratislave, ale aj v Košiciach či v Prešove, kde musia ľudia častokrát nechávať svoje autá na druhej strane sídliska, prípadne na chodníkoch či zákazoch státia.** Vedome tak riskujú ranný pozdrav od mestských policajtov v podobe papuče. Situácia je zúfalá a mestá… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Problémy s parkovaním na sídliskách už mnohým vodičom začínajú prerastať cez hlavu. **Situácia je vážna nielen v Bratislave, ale aj v Košiciach či v Prešove, kde musia ľudia častokrát nechávať svoje autá na druhej strane sídliska, prípadne na chodníkoch či zákazoch státia.** Vedome tak riskujú ranný pozdrav od mestských policajtov v podobe papuče. Situácia je zúfalá a mestá prichádzajú s vlastnými riešeniami, ktoré však nemusia vodičov nutne potešiť. Namiesto výstavby nových parkovacích domov predstavujú nešťastné parkovacie politiky, ktorých **cieľom nie je ani tak vyriešiť konkrétny problém s miestom na státie, ale skôr odradiť ľudí od cestovania či vlastnenia automobilu.** Teraz prichádza s podobne radikálnym návrhom aj mesto Prešov. Hovorca Vladimír Tomek oznámil rozšírenie plateného parkovania celé územie mesta s výnimkou štvrtí s rodinnou zástavbou alebo priemyselných či obchodných zón, ktoré zatiaľ nie sú poznačené enormnou dopravnou záťažou.
To v preklade znamená, že regulácia sa dotkne aj sídlisk, na ktorých budú môcť vodiči odstaviť svoje vozidlo len po splnení niekoľkých podmienok. Zaparkovať v rámci sedemnástich parkovacích zón budú môcť iba autá s celkovou dĺžkou do piatich metrov. **Pokiaľ tak vlastníte dlhšie auto alebo dodávku, parkovať budete môcť len na vyhradených miestach označených parkovacou značkou povoľujúcou vstup nadrozmerným vozidlám.** Vstup dodávok na normálne parkovisko má byť povolený len za účelom naloženia alebo vyloženia tovaru na nevyhnutný čas. Pripravovaný systém parkovania uprednostní rezidentov pred návštevami a firemnými vozidlami. Návštevy bez trvalého bydliska v danom meste, ktoré prídu na sídlisko autom, si za parkovné zaplatia a ich pobyt má byť časovo obmedzený. Novú politiku by mali v Prešove postupne spúšťať už v priebehu budúceho roka.

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »