Hyundai i20 a i30 v edícii Cool: na čom reálne ušetríte peniaze?

PORADCA PRI KÚPE Hyundai i20 Cool a Hyundai i30 Cool
Vydané  Text: 
V televízii a aj na internete momentálne Hyundai propaguje svoju predajnú akciu na modely i20 a i30 v edícii Cool. Zaujímavosťou je, že všetky vozidlá sú k dispozícii k okamžitému odberu. Zmieňuje pritom finančné zvýhodnenie a pestrú výbavu. Pozrite sa s nami na to, čo vlastne tieto vozidlá ponúkajú a kde ušetríte tie avizované peniaze. ### Aké vozidlá sú v špeciálnej edícii Cool? Táto predajná akcia sa týka modelov **i20, i30 hatchback** a **i30 kombi**. Bohužiaľ, i30 Fastback si v tejto edícii nezadovážite, rovnako tak nový i10, ktorý debutoval na frankfurtstkom autosalóne. Z tohto cool i-portfólia taktiež výrobca vyškrtol modely i20 Active a ix20.
### Čo obsahuje výbava Cool? V prípade modelu i20 si za výbavu Cool priplatíte 2 500 eur, ale u modelov radu i30 iba po 1 300 eur. Opodstatnenie tohto cenového rozdielu nachádzame v rozdielnej sériovej výbave týchto modelov, pretože i30 sa už štandardne dodáva s pestrejšou paletou prvkov výbavy. Pri i20 sa výbava Cool hierarchicky umiestňuje medzi Comfort a Style, zatiaľ čo pri i30 medzi Comfort a Family.
Hyundai i20 (ilustračné foto)
**Pri modeli Hyundai i20 výbava Cool** pozostáva z nasledovných doplnkov: * LED denné svetlá, predné projektorové dvojfunkčné svetlomety (stretávacie/diaľkové svetlo) so statickým prisvecovaním zákrut a parkovacími svetlami z LED * Disky kolies z ľahkých zliatin * Bočná ochranná lišta * Zatmavené sklá zadných okien * Dažďový senzor * Svetelný senzor * Lakťová opierka pre vodiča a spolujazdca * Samostmievacie vnútorné spätné zrkadlo * Látkové čalúnenie sedadiel LUX * Rádio so 7” farebným LCD a RDS a služby Apple CarPlay / Android Auto, AUX + USB * Bluetooth * Zadná parkovacia kamera Poteší tiež manuálna klimatizácia, tempomat s obmedzovačom rýchlosti a zadné parkovacie senzory. Vyššia výbava Style je od Coolu drahšia o 1 050 eur a Style ponúka navyše nasledovnú výbavu: zliatinové disky 195/55 R16, elektricky sklopné vonkajšie zrkadlá, samostmievacie vnútorné spätné zrkadlo, LED denné svetlá, prisvecovanie do zákrut, rezervné koleso, výškovo nastaviteľné predné bezpečnostné pásy na predných sedadlách a utomatická klimatizáciu. Za príplatok sa dá automatická klimatizácia zadovážiť aj pre výbavu Cool. Z hľadiska bezpečnosti však kompromisy kúpou edície Cool robiť nebudete, jej výbava je už v základe vskutku pôsobivá.
Hyundai i30 hatchback (ilustračné foto)
**Modelová séria i30 vo výbave Cool** ponúka nasledovné prvky výbavy nad rámec konvenčnej výbavy Comfort: * Rádio s 8” farebným LCD a RDS a služby Apple CarPlay/Android Auto * Zadná parkovacia kamera * Zliatinové disky kolies * Predné hmlové svetlomety Okrem toho dostanete aj: * Dojazdové rezervné koleso * Predné projektorové svetlomety so statickým prisvecovaním zákrut * LED denné svetlá s funkciou parkovacích svetiel * Manuálna klimatizácia * Tempomat s obmedzovačom rýchlosti * Svetelný senzor * Tónované sklá * Elektricky ovládané/vyhrievané/sklopné vonkajšie spätné zrkadlá * Zadné sedadlá delené v pomere 3 : 2 * Ovládanie audiosystému na volante
Hyundai i30 kombi (ilustračné foto)
Edícia Cool je od vyššej výbavy Family v modeloch i30 lacnejšia o 700 eur, ale chýba v nej napríklad automatická dvojzónová klimatizácia, prístrojová doska Supervision so 4,2″ farebným displejom či predné parkovacie senzory. Family má navyše audiosystém so šiestimi reproduktormi, zatiaľ čo Cool iba so štyrmi. Pokiaľ sa jedná o bezpečnosť, v nej nemáte čo riešiť – výbavy Cool aj Family ponúkajú to isté. Edícia vozidiel Cool je nepochybne atraktívnou voľbou a výhodné je, že tieto autá sú k dispozícii doslova okamžite. Nemusíte teda čakať celé týždne a mesiace, kým auto vyrobia a doručia na Slovensko. Ponuka prvkov výbavy v edícii Cool je veľmi podobná ako pri nasledujúcom vyššom stupni výbavy (Style pri i20 a Family pri i30), je však výrazne lacnejšia – o 700 eur v prípade i30 a o 1 050 eur v prípade i20, čo rozhodne nie je zanedbateľná čiastka.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.