Elektrické úžitkové vozidlá

Je to tu, Geely oficiálne prichádza na Slovensko ako Farizon!

AutoWallis Group sa pre slovenský trh stáva importérom čínskych elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon patriaci pod skupinu Geely.

Vydané  Text: 

Na túto chvíľu mnohí živnostníci, podnikania a správcovia firemných vozových parkov čakali celé roky. Geely Auto Group a jej divízia úžitkových vozidiel Farizon oficiálne prichádza na Slovensko prostredníctvom importéra AutoWallis Group.

Čínska skupina Geely Auto je jedným z najväčších výrobcov vozidiel na svete.

Správa prichádza pomerne dlhý čas po tom, čo bola v Budapešti podpísaná zmluva o importe osobných vozidiel značky Geely, ktorý sa však medzičasom stále nespustil. Najnovšie správy podľa zdroja blízkeho importérovi hovoria o dostupnosti prvých osobných automobilov Geely počas roka 2025.

Medzičasom začal na Slovensku predávať svoje úžitkové vozidlá aj čínsky koncern BYD, ktorého elektrickú dodávku ETP3 sme testovali ako jedna z prvých redakcií na Slovensku.

Geely Farizon SuperVAN

Spoločnosť AutoWallis Group uzavrela dôležitú dohodu o exkluzívnej distribúcii úžitkových vozidiel značky Farizon v 8 krajinách strednej a východnej Európy (Rakúsko, Česká republika, Chorvátsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko) s jednou z najväčších spoločností na výrobu vozidiel na svete, Zhejiang Geely Holding Group (Geely Auto).

Inzercia

Spoločnosť Farizon, založená v roku 2016, je prvou čínskou značkou úžitkových vozidiel, ktorá ponúka kompletný produktový rad založený na nových pohonoch, vrátane ťažkých a ľahkých úžitkových vozidiel a autobusov, a tiež celosvetovo prvé nákladné vozidlo M100 poháňané metanolom. Spoločnosť Farizon sa snaží podporovať ekologickú dopravu s nulovými emisiami, pre ktorú vyvinula vlastné pohonné systémy. Po úspechu v Ázii značka vstúpila na ďalšie medzinárodné trhy a teraz pôsobí v Južnej Amerike, na Blízkom východe, v juhovýchodnej Ázii a v roku 2024 začala expanziu do Európy.

Geely Farizon Xianxiang V

Geely Farizon F1V

Damir Domitran, riaditeľ značky Farizon v rámci AutoWallis Group, ktorý bude zastrešovať túto značku pre všetky vyššie spomínané krajiny vrátane SR, sa bude snažiť zopakovať úspech, ktorý spoločnosť AutoWallis Group zaznamenala na slovenskom trhu s juhokórejskou značkou SsangYong. Damir Domitran uviedol, že distribúcia značky Farizon sa začne v druhej polovici roku 2024, a to s modelmi V6E a SuperVan.

Ďalej hovorí, že „značka Farizon – člen skupiny Geely, ktorá celosvetovo predáva takmer 3 milióny vozidiel ročne – je súčasťou rovnakej rodiny ako kvalitné značky Volvo, Polestar, Lynko & Co, Lotus a Aston Martin. Nový Farizon SuperVan, ktorý dorazí na jeseň, bude kombinovať moderné technológie s unikátnou flexibilnou architektúrou, atraktívnymi špecifikáciami a cenou. Značka Farizon stojí na čele inovácií v automobilovom priemysle, vrátane technológií autonómneho riadenia, vozidiel na nové pohony a ďalších pokročilých riešení mobility.“

TEST BYD ETP3: Prvý raz sme testovali čínsky BYD, je veľkým lákadlom pre firmy









Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.